Ga direct door naar het overzicht van onze exchanges om cryptocurrency te kopen. Wij adviseren om eerst de onderstaande tekst te lezen voor meer informatie over het kopen van cryptocurrencies.

Op cryptocurrency exchanges, oftewel een cryptocurrency beurs, kun je diverse cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kopen en verkopen. Het is een vraag en aanbod markt. Er zijn tientallen cryptocurrency exchanges, maar niet iedere cryptocurrency beurs is hetzelfde en het is dan ook goed om vooraf naar een aantal zaken te kijken. In dit artikel helpen wij je een keuze te maken welke exchanges het meest geschikt zijn.

Dit bespreken wij op basis van de volgende onderwerpen:

  • Hoe veilig is de exchange?
  • Wat is het aanbod?
  • Is er verschil in koersen?
  • Welke betaalmethoden worden ondersteund?
  • Wat zijn de kosten / transaction fees?
  • Zijn er verificatie verplichtingen?
 

Hoe veilig zijn cryptocurrency exchanges?

Er zijn de afgelopen periode regelmatig meldingen geweest dat exchanges zijn gehackt. Het is goed om als je het niet vertrouwd even Google raad te plegen en te kijken wat er over een bepaalde exchange wordt gezegd. Maar de meesten hebben een goede reputatie en ook alleen die hebben wij hier opgenomen in het overzicht.

Wat is het aanbod?

Niet elke exchange heeft alle cryptocurrencies online om mee te handelen. Dat heeft met verschillende zaken te maken, die hier zijn uitgelegd. Er kunnen coins zijn die juist op Kucoin staan en niet op grotere exchanges als Bittrex en Binance.

Is er verschil in koersen?

De koers van cryptocurrencies wordt bepaald door de markt en die kan per exchange verschillen. Soms is het verschil aanzienlijk en is het voor mensen die veel traden, oftewel handelen, erg interessant om ergens een bepaalde hoeveelheid van een coin te kopen en door te sturen naar een andere exchange om ze daar te verkopen. Vaak zijn dit wel percentages van minder dan een procent.

Welke betaalmethoden worden ondersteund?

Op sommige exchanges kan je heel makkelijk geld overmaken door middel van iDeal. Bij andere moet je eerst BTC of ETH storten om vervolgens cryptocurrencies aan te schaffen. Hier lees je hoe je bijvoorbeeld BTC of ETH kan aankopen om deze vervolgens over te maken naar exchanges als Huobi, Kucoin of Cryptopia.

Wat zijn de kosten / transaction fees?

Exchanges zijn ook gewoon bedrijven en rekenen een fee voor transacties en soms ook voor opnames en stortingen. Dit is per exchange verschillend. Wat deze fees zijn kan je vinden bij elke afzonderlijke exchange hieronder.

Zijn er verificatie verplichtingen?

Steeds meer exchanges vragen om identificatie bij het openen van een account, dit omdat ze willen voldoen aan de regelgeving die steeds strenger wordt op dit thema. Je moet dan bijvoorbeeld een kopie van je paspoort meesturen. We raden je aan om altijd een watermerk over je paspoort te plaatsen met de woorden “kopie”.

“Op een cryptocurrency exchange, oftewel een cryptocurrency beurs, kan je diverse cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kopen en verkopen.”

Handige weetjes over exchanges

  • Sla je inloggegevens goed op, want als hackers in je account kunnen, ben je je portfolio kwijt.
  • Met cryptocurrencies kun je in principe twee dingen doen: investeren of handelen. Als je alleen coins koopt voor de lange termijn, dan is het opslaan op een wallet veiliger. Bij een Exchange ben je niet in het bezit van een private key.
  • Als je je coins naar een verkeerd adres stuurt, dan ben je ze kwijt. Zorg ervoor dat je dubbel checkt of je het juiste adres hebt.
  • Gebruik altijd 2FA voor de veiligheid.

Overzicht

Hieronder een overzicht van verschillende platformen en exchanges met de meest interessante en noodzakelijke informatie die beschikbaar is.
Enkele exchanges zijn Binance, Huobi en Coinbase. Op deze exchanges staat meer dan 95% van de coins die verhandelbaar zijn.

Exchanges

26. Bitmymoney

27. Bitbond

29. Hotbit

30. Bittrex

31. Happycoins

33. Bilaxy

34. Bidesk

35. Localbitcoins

36. Oceanex.pro

36. Bitmart

37. Bitpanda

38. Prime XBT

39.  Changelly

41. Nash Exchange

42. Coinlist

43. Swissborg (CHSB)

45. Bitfinex

46. Kriptomat

47. Knaken.nl

48. Coinmerce