In dit artikel gaan we het hebben over één van de snelst opkomende exchanges van het moment, namelijk AscendEX (BitMax).
Wat maakt ze anders dan andere exchanges lees je in het vervolg van dit artikel. Verder gaan we het onder andere hebben over de geschiedenis, welke Cryptocurrencies ze aanbieden, de kosten van handelen en de veiligheid van handelen op AscendEX (BitMax).

Wat is Ascendix / BitMax?

Ascendix / BitMax is geen alledaagse exchange zoals Binance, KuCoin of Bitvavo. Bij AscendEX (BitMax) kan je namelijk zowel regulier als met derivaten handele is hiermee een soort combinatie van Binance (non-leverage) en BitMEX (leverage). AscendEX (BitMax) is dus een platform waar onder andere met derivaten gehandeld wordt.

In beleggingstermen is een derivaat een afgeleide van aandeel. Wanneer je een derivaat koopt ben je dus niet in het bezit van een aandeel of coin, maar speculeer je hier wel op. Bij AscendEX (BitMax) heb je dus in het geval van het aankopen van een derivaat de desbetreffende cryptocurrency niet in je bezit, maar speculeer je op de onderliggende waarde van bijvoorbeeld Bitcoin. Het voordeel van een derivatenexchange als is dat je met hefbomen kunt werken bij het aankopen van je contractopties. Een hefboom zorgt ervoor dat de waarde sneller dan normaal een bepaalde richting uitgaat. Bij een hefboom van 10 kan je dus met een inleg van €1000,- een positie grootte aannemen van € 10.000,-. In de onderstaande tabel zijn de aangeboden cryptocurrencies met hun maximale hefboom weergegeven:

Bitmax leveraged trading
Bitmax leveraged trading

Wanneer je besluit te starten met het handelen in derivaten op AscendEX (BitMax) is het zeer verstandig om je eerst goed in te lezen in hefboomproducten en de werking ervan. Daarnaast is het belangrijk om een strakke ‘stop loss’ te hanteren wanneer je werkt met hefboomproducten. Een ‘stop loss’ is een functie waarbij je automatisch je positie verkoopt wanneer de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin een bepaald niveau raakt. Hiermee kan je als trader je verlies beperken en een nieuw instappunt gaan uitzoeken voor je volgende trade.

Geschiedenis van AscendEX (BitMax)

BitMax is in juli 2018 opgericht door George Cao (CEO) en Ariel Ling. Ze zijn gevestigd in Singapore en hebben twee vestigingen in New York en Beijing. AscendEX (BitMax) heeft veel private financiering weten op te halen bij namen als Bitmain, Matrix Partners China en FBG Capital. Dit zal mede van doen hebben met de jarenlange Wall Street ervaring van het team.

Op 19 december 2018 kwam AscendEX (BitMax) met een onthulling welke hen nog steeds onderscheid van alle andere cryptocurrency exchanges, namelijk het ‘dual-mining model’.

Vanaf 22 Maart 2021 is de naam BitMax veranderd naar: AscendEX. 

Cryptocurrencies op AscendEX (BitMax)

Zoals eerder vermeld is AscendEX (BitMax) zowel een gewone als een derivaten exchange. Op dit moment hebben ze meer dan 200 verschillende coins en tokens beschikbaar op hun exchange. 

Qua interface en gebruiksgemak heeft AscendEX (BitMax) veel weg van KuCoin. Mensen die uit de voeten kunnen met KuCoin kunnen dit dus hoogstwaarschijnlijk ook met AscendEX.

Op 19 december 2018 kwam AscendEX (BitMax) met een onthulling welke hen nog steeds onderscheid van alle andere cryptocurrency exchanges, namelijk het‘dual-mining model’.

Het ‘dual-mining’ model bestaat uit ‘transaction-mining’ en ‘reverse mining’. Met dit model belonen ze het handelen op de exchange via ‘transaction-mining’, terwijl het op de langere termijn de AscendEX Token (ASD) prijs probeert te stabiliseren met het ‘reverse-mining’ model.

AscendEX (BitMax) Token

Ook AscendEX (BitMax) heeft zijn eigen token, genaamd AscendEX Token (ASD). Naast het eerder besproken mining model zijn er nog enkele unieke kenmerken die investeerders aansporen AscendEX token aan te houden en op de exchange te handelen. Ze hebben er erg hard aan gewerkt om het voor investeerders zo interessant mogelijk te maken om op de exchange te handelen en wel om de volgende redenen:

 • Transaction Mining geeft zowel traders die het orderboek aanvullen als traders die het orderboek leeghalen de kans om tegen een vergoeding van 0.01% te handelen in plaats van de gewone 0.04%. Daarnaast ontvangen traders die gebruik aken de transaction mining optie ook een bepaald aantal ASD als beloning voor elke trade.
 • Reverse Mining is alleen een optie voor traders die het orderboek aanvullen en al ASD-tokens in hun account hebben. Als de desbetreffende trader een order plaatst wordt de vergoeding voor het plaatsen van deze order uit het account van de orderplaatser gehaald. Op het moment dat een tegenpartij de geplaatste order aanneemt, dan gaat de vergoeding die die persoon daarvoor betaalt naar het account van de orderplaatser.
 • Data Reward Distribution is nog een manier waarop AscendEX investeerders aanspoort om de exchange te gebruiken. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je je ASD-tokens vastzetten. Als beloning krijg je een deel van 80% van de kostenvergoedingen die AscendEX verdiend. Om exact uit te rekenen hoeveel ASD je krijgt, kan de onderstaande formule gebruikt worden:
Berekening Data Reward Distribution verdeling
Berekening Data Reward ASD Distribution verdeling (BTMX is ASD geworden)
 • BitTreasure is een investeringsproduct dat wordt aangeboden. Het idee achter BitTreasure is dat een investeerder de tokens koopt voor een vooraf bepaald minimaal aantal dagen en hier een vast percentage aan winst voor terug krijgt. Om een pakket tokens via BitTreasure te kunnen is er echter wel een extra Know Your Customer (KYC) verificatie benodigd.

Vergoedingen en kosten

Het storten van cryptocurrency op AscendEX (BitMax) is gratis. Voor het opnemen van cryptocurrency betaal je een kleine fee. Hierin onderscheid BitMEX zich als derivatenexchange dus van AscendEX (BitMax).

Ze hanteren verschillende vergoedingen voor het aan- en verkopen. De standaard aan- en verkoopkosten bedragen 0.04%. Echter, wanneer je gebruik maakt van transactional mining betaal je nog maar 0.01% aan aan- en verkoopkosten. Bij het aan- en verkopen van ASD betaal je echter altijd 0.04% en kan er geen gebruik gemaakt worden van transactional mining.

Mocht je de website van AscendEX (BitMax)willen raadplegen om de exacte kosten terug te vinden. Dan kan je op de volgende link klikken om bij de ‘Fees’ uit te komen: AscendEX fees.

AscendEX (BitMax) Support / Help-Center

De supportsecties zijn sinds de start steeds beter geworden. AscendEX (BitMax) heeft een help center op hun website.

Naast de optie om dit vragenformulier in te vullen hebben ze een FAQ. Deze bevat de antwoorden op de meest voorkomende problemen waar je als investeerder tegenaan kunt lopen.

Mocht je echter een enorm dringende vraag hebben dan is het altijd zinvol om deze in het telegram kanaal te stellen of een beheerder van het kanaal aan te spreken. Deze zijn er vrijwel altijd en zullen tijd voor je vrijmaken.

Veiligheid

Wat betreft veiligheid heeft AscendEX (BitMax) zijn zaken tot zover zeer goed op orde. Het is een vrij jonge exchange dus het is lastig hier veel over te zeggen, echter hebben ze tot nog toe geen enkel probleem ondervonden. 

Op de website is ook weinig terug te vinden over hoe zij de exchange en de waarde aanwezig op de exchange beveiligen. Gezien de jaren ervaring van het core team op Wall Street en het ontwikkelen van systemen zien wij echter geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van de exchange.

Voordelen

 • Derivatenexchange
 • Groot aanbod van cryptocurrencies
 • BTC/ETH/USDT Trading pairs
 • Hoge liquiditeit
 • Zeer snelle verwerking van transacties
 • Lage transactiekosten
 • Functionaliteit van BitMax token (BTMX)
 • Veilig en betrouwbaar
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zeer sterk team

Nadelen

 • Geen Euro- of USD-stortingen mogelijk
 • Geen optie om in euro’s of dollars te handelen
 • Je cryptocurrencies op het platform zijn niet verzekerd

Voor- en nadelen van AscendEX (BitMax)

Zoals eerder benoemd zijn ze zowel een derivaten als gewone exchange. Dat zorgt er ook voor dat de voor- en nadelen net wat zullen verschillen van de meeste de andere exchanges. Het grootste voordeel ten opzichte van alle andere exchange is misschien nog wel dat je bij AscendEX (BitMax) een stuk meer risico kan nemen. In het bovenstaande overzicht ziet u de voor- en nadelen opgesomd.

Conclusie

Wij zijn van mening dat AscendEX (BitMax) zowel voor beginnende als de meer risicotolerante ervaren cryptocurrency trader een geschikte exchange is. Gezien het verhoogde risico in het handelen in derivaten raden wij beginners af om van deze optie gebruik te maken.

Wij zijn van mening dat AscendEX nog maar in de kinderschoenen staat en kunnen iedereen aanraden de exchange een kans te geven.