In dit artikel staat de fiat variant van de grootste cryptocurrency exchange ter wereld centraal, namelijk Binance Jersey. We gaan het onder andere hebben over de geschiedenis, Cryptocurrencies op Binance, de kosten en de veiligheid van handelen op Binance.

Wat is Binance Jersey?

Binance is de grootste cryptocurrency exchange als het gaat om crypto-to-crypto trading. Op Binance kan je dus cryptocurrencies aan- en verkopen met andere grote cryptocurrency paren zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). In korte tijd is Binance uitgegroeid tot de grootste cryptocurrency exchange wat betreft dagelijks handelsvolume.

Naast de gewone versie van Binance heeft Binance recent ook een exchange opgezet voor fiat-to-crypto trading, genaamd Binance Jersey. Mocht je dus via Binance je euros of ponden willen inwisselen voor Bitcoin of Ethereum dan kan dat inmiddels ook door een account aan te maken bij Binance Jersey.

Het starten van een fiat-to-crypto exchange door Binance was groot nieuws binnen de cryptocurrency industrie. Het oprichten van Binance Jersey was voor Binance onderdeel van de strategie om nog meer marktaandeel te veroveren.

binance Jersey header

Cryptocurrencies op Binance Jersey

Binance Jersey biedt meer vooralsnog de mogelijkheid om met euro’s en Britse ponden cryptocurrencies te kopen. Op dit moment zijn Bitcoin en Ethereum de enige cryptocurrencies die op het platform aangekocht kunnen worden, echter is Binance Jersey van plan om dit aanbod op korte termijn uit te breiden. Qua interface en gebruiksgemak is Binance Jersey exact hetzelfde als Binance zelf.

Op dit moment is het bij Binance Jersey nog niet mogelijk om een storting te doen via betaalproviders, zoals iDEAL of Trustly. De voorlopig enige manier om euro’s of ponden te storten is door middel van een bankoverschrijving. Het nadeel hiervan is dat bankomschrijving meestal niet direct in je account komen te staan, maar hier tot wel 5 werkdagen overheen kan gaan.

Vergoedingen en kosten

Het verdienmodel achter iedere exchange is in beginsel een percentage van de stortings-, aan- en verkoop- en opnamekosten in rekening brengen bij de klant. Dit is bij Binance Jersey ook het geval, echter hanteert Binance Jersey in vergelijking met andere brokers vrij lage aan- en verkoopkosten.

Voor het storten van euro’s of ponden betaal je 8€ aan kosten. Voor het aan- en verkopen van digitale valuta via Binance Jersey betaal je 0.1% fee per trade. Dit lijkt veel, maar de aankoopkosten bij Binance Jersey van 0,1% zijn een stuk goedkoper dan de gemiddelde 2% die veel andere brokers rekenen. Op het moment dat je dus voor een wat groter bedrag Bitcoin of Ethereum wilt kopen is Binance Jersey een zeer voordelige keuze.

Mocht je vervolgens je euro’s of ponden weer van Binance af willen halen dan betaal je opnamekosten. De opnamekosten bij Binance Jersey bedragen 20€. Dit is vrij fors, echter valt dit nog steeds in het niets bij de zeer lage aankoopkosten die gerekend worden.

Voor- en nadelen van Binance Jersey

Net als iedere andere exchange heeft Binance voor- en nadelen. In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van Binance exchange in één oogopslag weergegeven.

Voordelen

  • Zeer lage aankoopkosten
  • Snelle verwerking van transacties
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

  • 8$ stortingskosten
  • 20$ opnamekosten
  • Uitvoerige KYC-procedure

Conclusie

Wij zijn van mening dat Binance Jersey een zeer interessante nieuwe speler is om je euro’s om te zetten in BTC of ETH. Binance is al verreweg de belangrijkste en grootste exchange als het om handelsvolume gaat. Onze verwachting is dan ook dat Binance Jersey dit voorbeeld zal gaan volgen.

Op dit moment hanteert Binance Jersey nog wel vrij hoge stortings- en opnamekosten, echter maken de 0,1% aan aankoopkosten dit ruimschoots goed. Ook is de verwachting dat Binance Jersey in hoog tempo meerdere cryptocurrencies zal gaan ondersteunen, waardoor je ook andere coins dan BTC of ETH kunt gaan aankopen.