In dit artikel gaan we het hebben over Bittrex. We gaan het onder andere hebben over het ontstaan van Bittrex, Cryptocurrencies op Bittrex, de kosten, de veiligheid en de voor- en nadelen van handelen op Bittrex.

Wat is Bittrex?

Bittrex is een cryptocurrency exchange gevestigd in de Verenigde Staten. Bittrex is in 2013 opgericht door Billshihara en twee zakenpartners van hem. Bittrex staat bekend als één van de veiligste cryptocurrency exchanges. Dit zal mede van doen hebben met het feit dat Bittrex een Amerikaans bedrijf is waar strenge wet- en regelgeving geldt.

Bittrex verwelkomt op het moment zo’n 90 miljoen maandelijkse gebruikers. Bittrex is ondanks de opkomst van veel nieuwe exchanges nog steeds één van de meest populaire. Het handelsvolume op Bittrex is hoog en er is een groot aanbod van verschillende coins.

Cryptocurrencies op Bittrex

Bittrex biedt meer dan 100 cryptocurrencies aan die op de exchange verhandeld kunnen worden. Bittrex heeft op het moment vier verschillende trading pairs, namelijk Bitcoin (BTC), ETH (Ethereum), USDT en USD. Bittrex is dus zowel een ‘fiat-to-crypto’ als een ‘crypto-to-crypto’ exchange. Dit houdt in dat het op Bittrex exchange mogelijk is om cryptocurrencies voor cryptocurrencies ter verhandelen en cryptocurrencies voor USD te verhalen.

Bittrex heeft een erg overzichtelijke en duidelijke interface wat het gemakkelijk maakt om op het platform te handelen. In de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een orderboek op Bittrex exchange (figuur 1).

Bittrex order book Cryptobieb
Bittrex order book Cryptobieb

Vergoedingen en kosten

Het verdienmodel achter iedere exchange is in beginsel een percentage van de stortings-, aan- en verkoop- en opnamekosten in rekening brengen bij de klant. Bittrex’s kosten zijn wat aan de hoge kant in vergelijking met exchange als Binance, BitMax en KuCoin. 

Het storten van digitale doe je bij Bittrex gratis. Voor het aan- en verkopen van digitale valuta via Bittrex betaal je 0,25% aan kosten. 

Mocht je coins van Bittrex af willen halen dan betaal je geen opnamekosten, echter wordt er wel een minimale vergoeding gerekend om de coins van het Bittrex platform af te krijgen. Een overzicht van alle vergoedingen die door Bittrex gerekend worden vind je door op de volgende link te klikken: Bittrex Kosten.

Bittrex Support

Bittrex heeft hun support sectie inmiddels prima op orde. Bittrex biedt investeerders een zeer uitgebreide FAQ die regelmatig aangevuld wordt met nieuwe informatie. Ook heb je de optie om een support ticket in te sturen via de website. Hier komt normaal gesproken binnen 48 uur reactie op.

Veiligheid

De veiligheidsmaatregelen die Bittrex heeft getroffen om zijn investeerders digitale valuta en gegevens te beschermen zijn zeer goed. Bittrex is één van de veiligste exchanges in de wereld en is tot op heden nog nooit gehackt.

Daarnaast heb je als investeerder bij Bittrex de optie om je account te beveiligen met two-factor-authentication (2fa). Dit is een beveiligingsmechanisme wat plaatsvindt wanneer je probeert in te loggen. Als je je account beveiligd met 2fa wordt er iedere keer als je probeert in te loggen om een 6-cijferige code gevraagd. Deze random code wordt gegenereerd op een app genaamd ‘Authenticator’ op je mobiele telefoon en verandert iedere 30 seconden. Pas wanneer je deze code hebt correct hebt ingevoerd heb je toegang tot je account. 

Het is dus ten zeerste aan te raden om gebruik te maken van de 2fa optie. Het is een kleine moeite en het houdt onwelwillende figuren buiten de deur.

Voordelen

  • Zeer groot aanbod van cryptocurrencies
  • Hoog handelsvolume
  • BTC/ETH/ USDT & USD Trading pairs
  • Gebruiksvriendelijk
  • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

  • Redelijk hoge aan- en verkoopkosten
  • Kan traag zijn bij hoge volumes
  • Opnames kunnen lang duren

Voor- en nadelen van Bittrex

Net als iedere andere exchange heeft ook Bittrex voor- en nadelen. In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van Bittrex exchange in één oogopslag weergegeven.

Conclusie

Bittrex heeft een erg gebruiksvriendelijke interface en biedt een gigantische verscheidenheid aan coins aan op hun exchange. Echter hanteert Bittrex hogere aan- en verkoop vergoedingen dan bijvoorbeeld Binance en KuCoin en heeft Bittrex geen eigen token die meerwaarde levert op de exchange.

Wat veiligheid betreft is Bittrex sinds zijn oprichting al een erg stabiele exchanges waar je je geen tot weinig zorgen hoeft te maken over het verloren gaan van je persoonlijke gegevens of digitale valuta.