Waar en wanneer dan ook traden!

Vandaag laten we je kennis maken met Bityard, een cryptocurrency contract exchange uit Singapore. Zij hebben ons gevraagd om hun platform eens objectief onder de loep te nemen, met als doel om jou een kijk te geven op deze exchange op een makkelijke manier. 

De onderwerpen die aan bod zullen komen in deze Bityard Exchange review zijn: Algemene informatie, Cryptocurrency aanbod, vergoedingen en kosten, support, de veiligheid en de voor- en nadelen.

Wat is Bityard?

Bityard valt in het rijtje te plaatsen van: Bitmex, Bybit & Derebit. Het gaat hierbij namelijk om het traden van cryptocurrencies en contracten met het gebruik van eventuele hefboomwerkingen. Bityard biedt hun diensten momenteel aan in meer dan 150 landen, waaronder Nederland, en het team streeft ernaar om deze manier van traden een stuk makkelijker aan te bieden dan elders gedaan wordt.

Traden met contracten en leverage is namelijk niet makkelijk, en risk management is hierbij van enorm belang. Maar indien dit goed uitgevoerd wordt, levert dit meer winst op dan bij het traden van cryptocurrencies op gewone exchanges.

Het is dus duidelijk dat Bityard beginners graag wil aanmoedigen om deze manier van traden op de juiste en makkelijke manier te leren. Wij raden het je dan ook aan om deze beginner’s guide van het team door te nemen, indien dit iets is wat je interesseert: Bityard Academy 

Hoe ziet het platform eruit?

In de bovenstaande afbeelding kun je de interface van het platform zien. Dit is de pagina waar alles op gebeurt m.b.t. de trades die je kunt maken. Zoals je kunt zien, is dit dashboard heel simpel opgesteld, om het voor iedereen begrijpbaar te maken.

Wanneer je een trade wilt maken, zul je aan de rechterkant van het scherm je orders plaatsen. Persoonlijk gebruik ik altijd een limit order en geen market order. Bij prijs kun je de gewenste aankoop- / verkoopprijs invullen met de gewenste marge (hefboomproduct). De stoploss en take-profit orders kunnen ingesteld worden door op ‘settings’ te klikken & wanneer dit is gedaan wordt ook gelijk duidelijk aangegeven wat de eventuele winsten en verliezen kunnen zijn.

Mocht je liever een uitleg zien in de vorm van een video, bekijk dan deze korte (2 minuut lange) video: https://www.youtube.com/watch?v=LdcQEjAliMs

De organisatie

Zoals gezegd is Bityard geregistreerd in Singapore. Het team is begonnen met het maken van deze exchange met als doel deze complexe manier van traden voor iedereen beschikbaar te maken. Veelal wordt het traden van contracten met hefboomwerkingen namelijk alleen door ervaren of institutionele beleggers gedaan. Naar onze mening hebben zij een duidelijk en makkelijk te gebruiken exchange weten te maken.

Wat tevens interessant is, is dat Bityard één van de weinige exchanges die in handen is van wettelijke licensies: de exchange wordt gereguleerd en gelicentieerd onder de ACRA van Singapore, de MSB van de Verenigde Staten van het Financial Crimes Enforcement Network, dat eigendom is van de Amerikaanse ministerie van Financiën, de MTR van Estland en de AUSTRAC van Australië. Dit zorgt voor een enorm vertrouwen boost dat het hierbij gaat om een betrouwbare partij, iets wat wij zeer belangrijk vinden voor wij ergens over schrijven.

Verdien Cryptocurrencies in het daily mining programma

Bityard biedt twee manieren aan waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen verdienen.

De eerste manier is simpel, download de mobiele app en klik op de ‘258U BONUS’ knop. Je zult hierna in een menu komen met meerdere activiteiten die voltooid kunnen worden om USDT te verdienen. Dit is voor nieuwe gebruikers.

De tweede optie is om aan de daily mining programma mee te doen. Deze kan gevonden worden op https://bityard.com/mining en is enorm handig! De cryptocurrencies die je hiermee verdient kunnen gebruikt worden om de kosten op de trading fees van het platform drastisch te verlagen.

Ook biedt Bityard de BYD token aan, iedere gebruiker kan 16 BYD verdienen door middel van meerdere stappen. Informatie hierover kan ook op de mining pagina gevonden worden.

De BYD token is recent uitgebracht en meer informatie hierover zal nog komen. Het team beschrijft BYD als een platformmunt met een total supply van 210M. BYD zal een belangrijke rol spelen in het Bityard-ecosysteem en zal in de toekomst op reguliere exchanges worden verhandeld. Wij vergelijken het daarom ook met tokens als BNB en KCS.

Beginnen met Traden op Bityard

Mocht je nu interesse hebben om een kijkje te nemen op Bityard, volg dan de volgende stappen om gratis een nieuw account aan te maken:

Ga naar Bityard
Vul een email, verificatie code (ontvangen per email) en wachtwoord in.
Gefeliciteerd, je account is aangemaakt! Je kunt beginnen met traden door één van de volgende 7 cryptocurrencies te storten: BTC, ETH, USDT, XRP, TRX, HT, EOS.
Mocht je de mobiele app willen downloaden, zoek deze dan op in de app store of zie de download icoon rechtsboven in de website.

Wat vinden wij van Bityard?

Wij hebben Bityard zelf natuurlijk ook uitgeprobeerd voor wij besloten om deze review te schrijven. De exchange is, zoals gewenst, enorm makkelijk in gebruik. Er is een ruim aanbod aan cryptocurrencies om te traden met hefboomwerkingen, en de stoploss / take-profit zijn erg overzichtelijk. Dit is behulpzaam voor beginners om gelijk te leren om risico’s te beperken tijdens het traden.

Daarnaast biedt Bityard een interessant affiliate programma aan, waarmee tot 60% aan commissie op trading fees verdiend kan worden. Dit is voornamelijk interessant voor de lezers die eventueel vrienden of volgers willen uitnodigen (https://bityard.com/KOL).

Net als de desktop versie, is ook de mobiele app makkelijk in gebruik. Het feit dat deze organisatie meerdere licenties heeft weten te krijgen straalt vertrouwen en veiligheid uit, wat één van de belangrijkste eisen is bij het gebruiken van een exchange.

Wij raden iedereen aan zelf ook een kijkje te nemen en research te doen, om vervolgens zelf te bepalen of dit interessant voor jou is om te gebruiken.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. Dit is een betaald artikel. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.