In dit artikel gaan we het hebben over C-Trade. C-Trade is een exchange waarop crypto derivaten verhandeld worden. We gaan het in deze post hebben over het ontstaan van het platform, het platform zelf en wat andere interessante topics rondom C-Trade.

Introductie

Op C-Trade wordt net als op Bitmex met crypto derivaten gehandeld. In beleggingstermen is een derivaat een afgeleide van aandeel. Wanneer je een derivaat koopt ben je dus niet in het bezit van een aandeel of coin, maar speculeer je hier wel op. Het voordeel van een derivaten exchange als C-Trade is dat je met hefbomen kunt werken bij het aankopen van je contractopties. Een hefboom zorgt ervoor dat de waarde sneller dan normaal een bepaalde richting uitgaat. Bij een hefboom van 10x kan je dus met een inleg van 1000,- een positie grootte aannemen van 10.000,-. Bij C-Trade kun je een hefboom tot 150x instellen, wat ver boven de industrie norm van 100x is.

Wij raden je aan om je goed in te lezen over het handelen met hefboomproducten, risk-management en traden in het algemeen, voor je begint aan het handelen van crypto derivaten. Gelukkig is er een handige FAQ waar je kunt lezen over stop-loss orders, take-profit orders en de basics van het traden met hefboomwerkingen.

Wat is C-Trade?

C-Trade is een nieuwe razendsnelle, veilige en gebruiksvriendelijke crypto derivaten exchange. Zowel Bloomberg als Cointelegraph schreven recent over deze exchange.

C-Trade heeft vrij recent de early release gelanceerd en de afgelopen maand heeft een grote stroom van traders zich al aangemeld. C-Trade biedt nieuwe gebruikers een registratiebonus van $2 aan. Ook kunnen gebruikers $10 aan beloningen verdienen voor het delen van berichten op Twitter. Je kunt hier meer over lezen in hun beloningscentrum.

C-Trade user interface

Dashboard 

Zodra je inlogt zie je bovenstaande dashboard.

Het dashboard is eenvoudig, overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Het team heeft een stappenplan gepubliceerd waarin je in 1 minuut de basis leert. We raden je aan om deze walkthrough te bekijken, en we zullen waarschijnlijk binnenkort een Nederlandse versie hiervan publiceren.

Geschiedenis van C-Trade

C-Trade is in 2019 opgestart en is geregistreerd in de Britse Maagdeneilanden. C-Trade is een door Engineering beheerde en geleide organisatie en het team heeft meer dan 10 jaar ervaring in kwantitatieve trading bij wereldwijde eigen handelsfirma’s en investeringsbanken zoals J.P. Morgan. Informatie over de CEO, CSO en COO kan gevonden worden op hun team pagina.

Co-Founder Edmund Lee startte C-Trade op na jarenlange ervaring bij deze banken en na jarenlang getrade te hebben op meerdere platforms. Hij merkte dat er duidelijk verbeteringen nodig waren die hij bij bestaande platforms niet kon vinden, zoals instant withdrawals, 150x leverage, 24/7 support en enorm verbeterde beveiliging tegen hackers.

Veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en de algemene trading experience staan centraal voor het team.

C-trade contract details voorbeeld

Cryptocurrencies op C-Trade

Momenteel kunnen gebruikers alleen BTCUSD verhandelen op het platform. Echter bevindt het platform zich dus nog in een early release en zullen er binnenkort meer trading pairs toegevoegd worden, waaronder ETHUSD.

BTCUSD kan tot een maximale hefboom van 150x verhandeld worden. Het team is tevens hard aan het werk om futures te lanceren en om een handige mobiele app uit te brengen. Meer informatie hierover zal nog volgen. Je kunt op de hoogte blijven van al hun updates op Twitter of op Telegram.

Vergoedingen en kosten

 Op C-Trade kun je alleen Bitcoin op je account zetten om te beginnen met traden. Het storten is gratis en er is in principe geen minimum. Er is momenteel een actie actief, waarin je een bonus tot $188 op je eerste deposit kunt krijgen (>0.05BTC = $10, >0.2BTC = $60, >1BTC = $188 coupon). Details kunnen op deze pagina gevonden worden.

Daarnaast is er dus een $2 registratie bonus en een $10 social media bonus die je kunt claimen zodra je C-Trade op Twitter volgt, de pinned message retweet, drie vrienden tagged en het formulier invult.

Er wordt een kleine withdrawal fee van 0.0005 BTC gerekend. Deze wordt gebruikt om de mining kosten te dekken voor de transactie, hier profiteert het team dus niet van. Daarnaast zijn withdrawals enorm snel, deze ontvang je namelijk binnen twee minuten, vergeleken met andere derivative exchanges die dit eens per 24 uur doen.

Voor het traden geld een fee van -0.025% voor de maker en 0.075% voor de taker. De funding period voor openstaande posities is elke 8 uur, de kosten en countdown hiervan kun je vinden in het dashboard (rechtsonder, onder contract details: BTCUSD). In dit voorbeeld is deze 0.01%.

Nieuwe gebruikers krijgen 15% korting op de trading fees gedurende de eerste drie maanden.

C-Trade Support

 Het support team is vergeleken met vele platforms geweldig. Er is bijna 24/7 support op Telegram, Twitter en via de Zendesk. Voor account-gerelateerde vragen kun je het best een support ticket aanmaken op de website (C-Trade.com > ‘Support’ knop rechts onderin het beeld).

Daarnaast worden er blogs aangeboden om meer te leren over bijvoorbeeld perpetual contracts, risk management, etc. + een handige FAQ waarin de meeste vragen en antwoorden te vinden zijn.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij het team en dit laten zij terugzien in hun gebruiken. Het team gebruikt meerdere cold multi-signature wallets voor het opslaan van alle funds. Dit houdt in dat meerdere ‘handtekeningen’ nodig zijn voor het verplaatsen van deze funds. Hierdoor is in het geval van een hack het alsnog vrijwel ‘onmogelijk’ om geld te stelen, gezien deze toegang zouden moeten krijgen tot meerdere sleutels.

Mocht je hier meer specifieke vragen over hebben, dan kun je altijd contact opnemen met het team. Ook raden wij je aan om 2FA op je account te plaatsen om je account een stukje beter te beveiligen, je kunt hier leren hoe dat moet.

Voor- en nadelen van C-Trade

C-Trade is een crypto derivaten exchange, dit werkt dus net anders dan andere exchanges en er zijn dan ook verschillende voor- en nadelen te noemen. Deze zullen wij dan ook kort langsgaan:

Voordelen:

 • Derivaten exchange (hefboomwerking)
 • Hoge leverage 
 • Lage transactiekosten
 • Zeer veilig en goede support
 • Enorm makkelijk te gebruiken
 • Snelle deposits withdrawals
 • Goede bonussen voor nieuwe gebruikers
 • Een enorm gedreven en actief team
 • 24/7 customer support

Nadelen:

 • Early access, dus er zullen nog trading pairs – mobiele app – etc. moeten komen
 • Kans op liquidatie van posities

Conclusie

Ondanks dat C-Trade een nieuwe exchange is, raden wij deze zeker aan. Het platform is veel makkelijker te gebruiken dan andere crypto derivaten exchanges en het team draagt er actief aan bij om hun gebruikers te leren om betere risicomanagement te hebben, om beter te worden in traden en om het veel makkelijker te gebruiken voor iedereen om crypto derivaten te traden.

Wij verwachten dat het team actief het platform zal blijven verbeteren en kijken ook enorm uit naar de lancering van hun mobiele applicatie. Dit is een van de eerste derivaten exchanges die dus geschikt is voor zowel ervaren traders als beginners

Mocht je dus interesse hebben, meld je dan gratis aan en probeer het uit met de bonus! Mocht je het een goed platform vinden, dan kun je gebruik maken van de deposit bonus om de eerste risico’s in te dekken.