In dit artikel gaan we het hebben over een Aziatische exchange, namelijk Huobi. Dit betekent ‘Currency’ in het Mandarijn. In dit artikel gaan we het onder andere hebben over het ontstaan van, Cryptocurrencies te verhandelen, de kosten, de veiligheid en de voor- en nadelen van handelen op Huobi.

Wat is Huobi?

Huobi is momenteel één van de grootste cryptocurrency exchanges wereldwijd. Het bedrijf is gevestigd in Singapore en heeft servicecentra in Chengdu, Hongkong, Seoul, Shenzhen en Tokyo. Huobi is in 2013 opgericht door Leon Li. Naast oprichter is Leon Li ook de CEO.

De missie is “empowering financial services and liberating global wealth”. Daarnaast ligt de focus volledig op het op de eerste plek zetten van de gebruikers van de exchange. Huobi is toegankelijk vanuit 130 verschillende landen en heeft sinds de oprichting een omzet behaald van meer dan 1.2 biljoen dollar.

Cryptocurrencies op Huobi

Huobi heeft een gigantisch aanbod van cryptocurrencies. In totaal bieden ze namelijk meer dan 180 verschillende cryptocurrencies aan op hun exchange platform. Huobi heeft op het moment vijf verschillende trading pairs, namelijk Bitcoin (BTC), ETH (Ethereum), Huobi Token (HT), HUSD en USDT. Ze zijn zowel een ‘fiat-to-crypto’ als een ‘crypto-to-crypto’ exchange. ‘Fiat-to-crypto’ houdt in dat het op de exchange mogelijk is om cryptocurrency aan te kopen met een nationale valuta. In het geval van Huobi zijn dat de Chineze Yuan (CNY) en US Dollars (USD).

Huobi heeft een erg overzichtelijke en duidelijke interface wat het gemakkelijk maakt om op het platform te handelen. In de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een orderboek op Huobi exchange (figuur 1).

Huobi review order book
Huobi review order boek

Huobi Shares (HT)

Huobi heeft in tegenstelling tot veel andere exchanges geen Initial Coin Offering (ICO) gehouden om Huobi Token (HT) op de markt te brengen. HT kan alleen maar verkregen worden door ‘Point cards’ te kopen op de Huobi exchange. Een ‘Point card’ is een prepaid kaart waarmee voor diensten op het platform betaalt kan worden. 1 USDT staat gelijk aan 1 punt. Wanneer je 1000 Point cards koopt dan betaal je daar 990 USDT voor en krijg je er gratis 1000 HT bij. Van het maximaal aantal HT tokens van 500 miljoen werden er 300 miljoen tokens op deze manier aan kopers van ‘Points cards’ verstrekt.

Net als andere exchanges heeft ook Huobi de nodige functionaliteiten voor zijn HT-token ontwikkeld. Deze functionaliteiten zijn gericht op het aansporen van investeerders om HT vast te houden. In zijn huidige staat kan HT de voor de volgende doeleinden gebruikt worden:

 • HT is een trading pair op de exchange net als Bitcoin (BTC). Dit houdt in dat HT op de Huobi exchange verhandeld kan worden voor andere digitale valuta. 
 • HT kan gebruikt worden om tot 50% lagere aan- en verkoopkosten te betalen op Huobi exchange.
 • Huobi koopt ieder kwartaal voor 20% van de winst op aan- en verkoop vergoedingen HT-token om het aantal circulerende HT-tokens te verminderen. Dit is over het algemeen goed voor de waarde van de token.
 • Wanneer je HT-tokens in je account hebt maak je kans om net nieuw aan de exchange toegevoegde tokens in je exchange wallet te krijgen.
 • Houders van HT-token kunnen meebeslissen over welke tokens als volgende toegevoegd gaan worden op de Huobi exchange via HADAX.
 • HT kan ook gebruikt worden om je in te kopen in Initial Exchange Offerings (IEOs) die op het Huobi Prime (IEO-platform) gelanceerd worden.

Vergoedingen en kosten

Het verdienmodel achter iedere exchange is in beginsel een percentage van de stortings-, aan- en verkoop- en opnamekosten in rekening brengen bij de klant. Het storten van digitale valuta is gratis bij Huobi. Ze hanteren iets hogere aan- en verkoopprijzen dan Binance en KuCoin, maar hanteert nog steeds competitieve aan- en verkoopprijzen ten opzichte van veel andere exchanges. Huobi’s kosten zijn gelijk voor ‘markers’ en ‘takers’, namelijk beide 0.2%. Een ‘maker’ is iemand die een order toevoegt aan het orderboek, oftewel een ‘limit order’ inlegt. Een ‘taker’ is iemand die een order uit het orderboek accepteert en daarmee het orderboek leegt.

Mocht je coins van Huobi af willen halen dan betaal je opnamekosten. De opnamekosten verschillen echter per coin en veranderen mee met de marktomstandigheden.

Huobi Support

Bij veel cryptocurrency exchanges laat de supportsectie helaas nog te wensen over. Echter heeft Huobi dit perfect op orde. Huobi biedt investeerders 24/7 telefonische ondersteuning, ondersteuning via e-mail (support@huobi.pro), je kan een ticket sturen of je kan contact opnemen via de live chat op de website.

Daarnaast is er ook altijd nog de optie om contact op te nemen met een van de chat beheerders via telegram.

Veiligheid

De veiligheidsmaatregelen die Huobi heeft getroffen om zijn investeerders digitale valuta en gegevens te beschermen zijn zeer goed. Huobi heeft veel geld geïnvesteerd in het beveiligen van hun platform en heeft vele ‘third-party’ beveiligingstests doorstaan.

Daarnaast heb je als investeerder bij Huobi de optie om je account te beveiligen met two-factor-authentication (2fa). Dit is een beveiligingsmechanisme wat plaatsvindt wanneer je probeert in te loggen. Als je je account beveiligd met 2fa wordt er iedere keer als je probeert in te loggen om een 6-cijferige code gevraagd. Deze random code wordt gegenereerd op een app genaamd ‘Authenticator’ op je mobiele telefoon en verandert iedere 30 seconden. Pas wanneer je deze code hebt correct hebt ingevoerd heb je toegang tot je account.

Huobi maakt gebruik van een multisignature cold-wallet waar 98% van de waarde van de Huobi-klanten wordt opgeslagen. In het geval dat hackers toegang proberen te verkrijgen tot Huobi is de kans hiermee nog steeds zeer klein dat er waarde verloren gaat.

Voor- en nadelen van Huobi

Net als iedere andere exchange heeft ook Huobi voor- en nadelen. In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van Huobi exchange in één oogopslag weergegeven.

Voordelen

 • Zeer groot aanbod van cryptocurrencies
 • Heeft veel coins met een lage marktwaarde
 • BTC/ETH/ USDT/HUSd & HT Trading pairs
 • Functionaliteit van HT
 • Zeer snel platform
 • Hoge volumes
 • Zeer goede klantenservice (24/7)
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Iets hogere aan- en verkoopkosten dan Binance & KuCoin
 • Voornamelijk gefocust op de Aziatische markt
 • Vrij minimale informatie in het Engels
 • Je cryptocurrencies op het platform zijn niet verzekerd

Conclusie

Wij zijn van mening dat Huobi een zeer goede exchange is. Vooralsnog wordt deze exchange voornamelijk gebruikt door investeerders vanuit Azië, echter begint de focus meer en meer op Europa te liggen. Dat kan je ook merken aan de manier waarop ze hun platform steeds toegankelijker aan het maken is voor Engelssprekenden.

Met de functionaliteiten van Huobi Token en het gigantische aanbod aan cryptocurrencies is het voor investeerders met interesse in coins met een lage marktwaarde ten zeerste aan te raden een account op Huobi aan te maken.