Van elke exchange willen wij een goede review. Dit maal lees je over Kraken, geschreven door één van onze lezers: Johan van Heuven. Op deze pagina lees je een volledige review.

Over Kraken

Kraken is een exchange met iets meer dan 20 verschillende cryptocurrencies in verschillende trading pairs.

Kraken bestaat al sinds 2013 en is dus ondertussen een vrij bekende crypto exchange geworden. De keuze uit de munten die ze aanbieden is op dit moment nog niet zo groot als bij andere exchanges, toch voegen ze om de zoveel tijd nieuwe munten toe welke ze aanbieden op hun exchange.

De trading fees

Groot voordeel bij kraken is dat de fees erg laag zijn. Voor Taker orders is deze fee 0.00% tot 0.16%. Dit zijn de orders die direct gevuld worden zonder dat ze in het orderboek komen. Voor een maker order zit deze fee tussen 0.10% en 0.26%. Dit scheelt nogal in vergelijking andere brokers. Afhankelijk van hoe meer je handelt hoe lager de fees worden.

Het aanbod

De meest bekende munten die kraken aanbiedt zijn zoal: Bitcoin, Litecoin, Monero, Dash, EOS en Cardano.

Traden bij Kraken

Munten kunnen worden gekocht met fiatgeld zoals USD en EUR. Nadeel van kraken is dat er niet met ideal betaald kan worden. Na het aanmaken van een account kan het geld via een bankoverschrijving overgemaakt worden naar je account. Dit is echter wel altijd binnen 1 werkdag. Wanneer het geld voor 09:00 ’s ochtends overgemaakt wordt staat het er dezelfde middag nog op en kunnen de munten worden gekocht.

Naast de standaard trades die uitgevoerd kunnen worden heeft kraken ook een extra trading tool: Kraken pro.

Kraken Pro Tools

Via kraken pro kan er gehandeld worden met realtime charts en zijn er wat meer uitgebreide opties mogelijk zoals:

take profit
stop/loss
settle position

Zo heb je meer controle over de munten die je hebt aangekocht en beslis je zelf hoe en wanneer je munten wilt aan- of verkopen.

Kraken Trade Screen

Je kunt zelf instellen bij welke waarde je een bepaalde cryptomunt wil kopen of verkopen. Aangezien de fees erg laag zijn kun je al vrij snel eventuele winst pakken en een deel of al je munten verkopen. Of als je nog even wil wachten kun je een buy order plaatsen op een lagere waarde van een cryptomunt. Zodra de waarde van de munt die je wil de ingestelde waarde bereikt heeft wordt de munt automatisch gekocht voor het bedrag dat je hebt ingesteld. Buy en sell orders kunnen overigens ook met de standaard interface van kraken worden ingesteld. Indien je gebruik wilt maken van stop/loss of take profit dan biedt kraken pro hiervoor uitkomst.

Kraken App

Er is ook een app verkrijgbaar van kraken voor iphone en android. Deze is te downloaden via de app store of google play. De app is niet heel erg uitgebreid en oogt wat verouderd. De overzichten van je funds in de app zijn ook minder duidelijk. Toch kan de app wel gebruikt worden om buy/sell orders in te stellen en kun je precies zien welke munten je hebt en hoeveel fiatgeld er nog op je account staat. Hoewel de website veel beter is kan de app een prima toevoeging zijn om toch even snel te kijken of een aantal trades in te stellen.

Eind Conclusie

Kraken is een prima exchange om op te handelen. Hoewel ze nog een beperkt aanbod hebben is het wel erg makkelijk om er te traden. Zeker vanwege de lage fees.

Mocht je toch andere munten willen dan kun je natuurlijk altijd Bitcoin, Litecoin of Ethereum kopen en deze naar een wallet sturen van een andere exchange zoals bijvoorbeeld Binance om ze daar om te wisselen voor de munt die je wil hebben.

Voordelen

  • Lage Fees
  • Makkelijk te traden
  • Stop-loss / Take-profit
  • Buy en Sell orders

Nadelen

  • Geen iDeal
  • Beperkt aantal soorten cryptocurrency

Wil je toch direct munten kopen en ben je bereid meer te betalen aan fees? Dan kun je altijd nog terecht bij andere sites. Je kunt hier een overzicht vinden van verschillende exchanges.

Nog geen account bij Kraken? Je kunt je hier aanmelden.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Johan van Heuven