Op deze pagina gaan we het hebben over een exchange, namelijk LAtoken. Op deze pagina wordt ingegaan op wat algemene informatie over de exchange, aangeboden cryptocurrencies, de kosten, de veiligheid en de voor- en nadelen.

Algemene info

LAtoken is opgericht in Estland en is een van de snelst groeiende exchanges. Zij hebben inmiddels 300.000 geregistreerde gebruikers en een dagelijks volume van meer dan 300 miljoen dollar. Ook heeft LAtoken een eigen utility token op de markt gebracht, genaamd LA. LA is verhandelbaar op zeven andere exchanges, waaronder OKEX, HitBTC en KuCoin.

Ook hebben investeerders geavanceerde interface opties. Dit is vooral interessant voor de meer ervaren traders.

Cryptocurrencies op LAtoken

LAtoken heeft een gigantisch aanbod van cryptocurrencies. In totaal bieden zij namelijk meer dan 300 verschillende cryptocurrency pairs aan op hun exchange platform. Op dit moment worden er vier verschillende trading pairs aangeboden, namelijk Bitcoin (BTC), ETH (Ethereum), LA en USDT. LAtoken is een ‘crypto-to-crypto’ exchange, echter wordt ook de optie geboden om je crypto om te zetten in fiat. Ook kan je Bitcoin, Ethereum en Stellar Lumens aankopen via creditcard.

LAtoken heeft een erg overzichtelijke en duidelijke interface wat het gemakkelijk maakt om op het platform te handelen. In de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van het exchange orderboek (figuur 1).

LAtoken orderbook
Figuur 1: LAtoken orderboek

LAtoken (LA)

Net als andere exchanges heeft ook LAtoken (LA) enkele functionaliteiten voor zijn LA-token ontwikkeld. Deze functionaliteiten zijn erop gericht om het voor gebruikers van de exchange interessant te maken om LA-tokens in bezit te hebben. LA kan voor de volgende doeleinden gebruikt worden:

 • LA is een trading pair op de exchange net als Bitcoin (BTC). Dit houdt in dat LA op de  exchange verhandeld kan worden voor andere digitale valuta.
 • LA kan gebruikt worden om tot 50% lagere aan- en verkoopkosten te betalen.

Vergoedingen en kosten

Het verdienmodel achter iedere exchange is in beginsel een percentage van de stortings-, aan- en verkoop- en opnamekosten in rekening brengen bij de klant. Het storten van digitale valuta is gratis bij LAtoken. Het aan- en verkopen van tokens kost 0,05% als je handelt voor LA en 0,01% voor alle andere trading pairs.

Mocht je coins van de exchange af willen halen dan betaal je opnamekosten.De opnamekosten verschillen echter per coin en veranderen mee met de marktomstandigheden. Een totaaloverzicht van de opnamekosten per coin kan je vinden door op de volgende link te klikken: Opnamekosten.

LAtoken Support

LAtoken heeft een FAQ, echter is deze niet zo uitgebreid. Naast de FAQ is er de mogelijkheid om een ticket te sturen met je probleem. Mocht je issue heel dringend zijn dan kan je ook altijd proberen contact op te nemen via een van de sociale mediakanalen, zoals Telegram, Facebook of Twitter.

Veiligheid

De veiligheidsmaatregelen die LAtoken heeft getroffen om zijn investeerders digitale valuta en gegevens te beschermen zijn zeer goed. Er is veel geld geïnvesteerd in het beveiligen van het platform door onder andere encryptie toe te passen op private keys en wachtwoorden. Ook wordt het overgrote deel van de cryptocurrencies op de exchange in een Cold- en ‘multisignature’ wallets bewaard.

Daarnaast heb je als investeerder  ook de optie om je account te beveiligen met two-factor-authentication (2fa) en sms-verificatie.

LAtoken Security

Voor- en nadelen van LAtoken

Voordelen

 • Zeer groot aanbod van cryptocurrencies
 • Heeft veel coins met een lage marktwaarde
 • BTC/ETH/ USDT & LA Trading pairs
 • Functionaliteit van LA
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Goed beveiligd

Nadelen

 • Lager volume dan de top exchanges
 • LA heeft weinig functionaliteiten ten opzichte van concurrenten
 • Geen margin trading mogelijk

Conclusie

LAtoken is voor velen een onbekende exchange. Desalniettemin zijn er veel positieve punten te noemen . LAtoken gaat goed mee in het razendsnelle tempo waarin de markt zich ontwikkeld en het zou ons niet verbazen als zij zich op middellange termijn onder de top 10 exchanges gaat scharen.