Er komen meer en meer cryptocurrency exchanges en brokers op de markt. Echter kunnen deze qua functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en kosten behoorlijk verschillen. Om deze verschillen in kaart te brengen zijn er voor veel exchanges en brokers reviews geschreven.

De exchange reviews zijn volgens een vast format opgesteld waarbij de onderstaande punten aan bod komen:

  • Algemene info: Onder dit kopje wordt wat algemene informatie over exchanges vermeld. Hierin worden dingen besproken als handelsvolume, hoeveelheid gebruikers, het aantal landen waarin de exchange of broker actief etc.
  • Geschiedenis: Indien een exchange of broker al langere tijd actief is wordt in dit tussenkopje wat dieper ingegaan op het trackrecord van de desbetreffende exchange of broker.
  • Cryptocurrency aanbod: Hier wordt het cryptocurrency aanbod besproken. De ene exchange of broker biedt een grotere variatie aan cryptocurrencies aan de dan de andere. Ook wordt er gekeken naar de beschikbare trading pairs.
  • Eigen exchange token: Bij brokers is dit kopje niet van toepassing. Echter zijn er aardig wat exchanges die hun eigen cryptocurrency hebben, zoals Binance met BNB, Kucoin met KCS en Ascendix/Bitmax met BTMX.
  • Aan- en verkoopkosten: Ook de aan- en verkoopkosten worden iedere keer besproken. Deze kunnen per exchange en broker namelijk aanzienlijk verschillen. Het is verstandig om hier goed naar te kijken voordat je besluit een aankoop te gaan doen.
  • Support: Ook de support secties worden onder de loep genomen. Het is belangrijk dat exchanges klaarstaan voor hun gebruikers op het moment dat zij daar behoefte aan hebben.
  • Veiligheid: De veiligheid van exchanges en brokers is erg belangrijk, aangezien exchanges en brokers de kern zijn van het aankopen en handelen in cryptocurrencies. Helaas zijn hacks nog steeds voorkomend, waardoor het extra belangrijk is om aandacht te besteden aan dit topic.
  • Voor- en nadelen: Tot slot worden de voor- en nadelen in een tabel inzichtelijk gemaakt. Zo kun je in een oogopslag zien wat de sterktes en zwaktes zijn van een exchange of broker.

Nu je weet welke info er in onze exchange reviews te vinden is raden wij je aan vooral een kijkje te nemen. Wie weet kom je nuttige info tegen of zelfs een exchange of broker die perfect op je wensen aansluit.

AscendEX (BitMax) review

AscendEX (BitMax) review

In dit artikel gaan we het hebben over één van de s…
BitMex review

BitMex review

In dit artikel gaan we het hebben over een wat vreemde…
Bittrex review

Bittrex review

In dit artikel gaan we het hebben over Bittrex. We…
Bityard Review

Bityard Review

Waar en wanneer dan ook traden! Vandaag laten we…
C-Trade review

C-Trade review

In dit artikel gaan we het hebben over C-Trade. C-Trade…
Coinbase review

Coinbase review

In dit artikel gaan we het hebben over Coinbase. Eén …
Huobi review

Huobi review

In dit artikel gaan we het hebben over een Aziatische…
Kraken Exchange Review

Kraken Exchange Review

Van elke exchange willen wij een goede review. Dit…
KuCoin review

KuCoin review

In dit artikel gaan we het hebben over KuCoin. Een…
LAtoken review

LAtoken review

Op deze pagina gaan we het hebben over een exchange,…