Geschiedenis ByBit

Bybit review: In dit artikel staat een grote cryptocurrency exchange centraal, namelijk ByBit. We gaan het onder andere hebben over de geschiedenis, Cryptocurrencies op ByBit, de kosten en de veiligheid van handelen op ByBit.

ByBit, een crypto exchange die werd opgericht door huidige CEO Ben Zhou in 2018, is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en heeft zijn hoofdkantoor in Singapore. De exchange heeft ondertussen meer als 2 miljoen gebruikers. 

De exchange focust zich erop om de problemen van grote derivaten platformen te voorkomen. ByBit onderscheidt zich erin om niet met regelmaat offline te gaan wanneer er hoge marktvolatiliteit plaatsvindt. ByBit wil een meer eerlijke en transparante exchange bouwen dat 24/7 bereikbaar is voor zijn klanten.

Welke diensten levert ByBit

Leverage Trading

Leverage trading of handelen met hefbomen is mogelijk op ByBit aan de hand van futures . Wat wil zeggen dat een gebruiker overeenkomt om een bepaalde crypto te kopen in de toekomst aan een bepaalde prijs. Men zal hier dus niet met de cryptocurrency traden maar eerder met contracten die verwijzen naar de onderliggende cryptocurrency.

Door met contracten te handelen in plaats van onderliggende cryptocurrency kan men werken met hefbomen. Hierdoor kan men een grotere blootstelling krijgen aan een prijsstijging of -daling van de onderliggende cryptocurrency. Dit kan op ByBit tot 100x leverage te krijgen.

Leverage trading is niet zonder risico, hoe groter de hefboom, hoe kleiner de tegengestelde prijsbeweging moet zijn om je investering te verliezen. Leverage trading is zeker niet voor beginners.

Welke handelsparen ondersteunt ByBit? 

Zoals hierboven vermeld zal de ByBit exchange werken met perpetual futures alsook kwartaal futures, waar de gebruiker geen rekening hoeft te houden met de dagelijkse financieringskosten. Er zijn verschillende handelsparen beschikbaar op de exchange ByBit. Zo maken ze een onderscheid in drie verschillende categorieën (Fiat Futures, Tether – USDT futures en Coin futures).

Het verschil zit in het onderpand dat kan gebruikt worden om posities op ByBit open te houden. In onderstaand overzicht vind je de verschillende mogelijke handelsparen onder elke categorie terug.

Perpetual Futures (USD): 
BTCUSD – ETHUSD – XRPUSD – EOSUSD

Perpetual Futures (USDT):
BTCUSDT – ETHUSDT – BNBUSDT – BCHUSDT – LINKUSDT – LTCUSDT – XTZUSDT – MATICUSDT – ADAUSDT – DOTUSDT – EOSUSDT – FILUSDT – ETCUSDT – UNIUSDT – SOLUSDT – AAVEUSDT – SUSHIUSDT – XRP-USDT – DOGEUSDT
– XEMUSDT

Inverse Futures (Coin margined): 
Kwartaal Futures voor Bitcoin – BTC en  Ethereum – ETH

Spot Trading

Het handelen op de spot markt is momenteel in soft launch en is alleen beschikbaar voor gebruikers die een hiervoor appliceren. Dit zal in de toekomst toegankelijk zijn voor alle gebruikers van het ByBit platform.

Wat zijn de transactiekosten van ByBit?

De transactiekosten van ByBit liggen ongeveer even laag als die van de concurrenten. De exchange kent een transactiekost van 0,075% toe aan de takers wat ongeveer gelijk loopt aan fees dat andere derivaten platformen bieden. De vergoeding voor de makers bedraagt -0,025%. Dit betekent dat elke maker betaald zal worden om te handelen als beloning om liquiditeit te voorzien.  

Bijvoorbeeld; Wanneer je een order zet van $1.000 aan te kopen zal je als maker maar slechts $997,50 betalen wanneer dit zal worden uitgevoerd.

Opname- en stortingskosten

De standaard mining fee zal worden gevraagd wanneer men fondsen wil afhalen. Dit zal afhangen van de cryptocurrency die men wil ophalen. Voor stortingen zijn er geen kosten. Maar waarschijnlijk zal je een mining fee betalen aan het platform vanwaar je crypto verstuurt. 

Opnames van ByBit zullen 3 keer per dag worden verwerkt (08.00UTC/16.00UTC/00.00UTC).

ByBit Finance - ByFi

Via ByFi biedt ByBit de mogelijkheid om deel te nemen aan DeFi. Waar zij door Tether – USDT te storten kunnen deelnemen aan ‘liquidity mining’ via het Curve Finance protocol. De opbrengsten die daaruit voortkomen worden automatisch verkocht en op het ByFi account gestort.

Hiernaast biedt Bybit ook cloud mining aan. Deze geven gebruikers de kans om op een  handige manier mee te investeren in hashing power om crypto te minen. Men kan mee investeren vanaf $100 en hoeven zich geen zorgen te maken over hardware, elektriciteit of onderhoudskosten.

Men zal kunnen kiezen uit verschillende periodes om Tether – USDT vast te zetten en zo te kunnen genieten van de rendementen.

ByBit rewards hub en promoties

Net als andere populaire exchanges heeft ByBit verschillende acties lopen om zijn gebruikers te belonen. Zo zijn er verschillende kleine taakjes die je kan uitvoeren om USDT te verdienen. Enkele hiervan zijn zo gemakkelijk als het volgen van ByBit op sociale media, het gebruiken van een stop-loss of het handelen vanaf $100,-

Hiernaast organiseert ByBit regelmatig competities en promoties om handelaren aan te moedigen om bepaalde handelsparen meer te gebruiken.

Voor- en nadelen ByBit

Voordelen

 • Perpetual futures tot 100x leverage.
 • Toegankelijk via mobiele applicatie (iOS/Android)
 • Crypto kopen kan met Visa, MasterCard of Google Pay
 • Bybit heeft een verzekeringsfonds dat verliezen in uitzonderlijke gevallen kan compenseren
 • Het handelsplatform is gebruiksvriendelijk en intuïtief
 • De interface is aanpasbaar aan de voorkeur van de gebruiker
 • Mogelijkheid om het platform op demo uit te proberen via het testnet van Bybit
 • Geen Know your Customer (KYC)
 • Beveiligd met 2-factor authenticatie en bewaard fondsen in cold wallet

Nadelen

 • Complex voor beginners
 • Geen telefonische ondersteuning, alleen via chat of e-mail
 • Beperkt aantal handelsparen in vergelijking met concurrenten
 • Niet beschikbaar in het Nederlands

Conclusie

De Bybit exchange is een betrouwbare en veilige exchange die vooral geschikt is voor ervaren crypto traders. Het is mogelijk om als beginner hierop te handelen maar dan raden wij aan om met kleine bedragen te beginnen.

Hun doel is één van de marktleiders te worden in de derivaten cryptocurrency handelsplatformen. Voor personen die leverage traden is dit zeker een platform om uit te proberen.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.