In dit artikel gaan wij het hebben over het beveiligen van je exchange accounts met sms-beveiliging, waarbij de volgende onderwerpen aan bod zullen komen: Wat is sms-beveiliging, hoe werkt sms-beveiliging en wat zijn de voor- en nadelen van sms-beveiliging.

SMS Beveiliging

SMS beveiliging is een optie die je veelal hebt bij cryptocurrency exchanges. Door middel van sms-beveiliging kan je een extra veiligheidsstap inbouwen in je account tijdens het inloggen. Door sms-beveiliging in te stellen maak je het onwelwillende een stuk lastiger om in je account te komen. Zij hebben namelijk niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook een bepaalde verificatiecode. Op het moment dat je geen toegang hebt tot deze verificatiecode kom je het desbetreffende account niet in.

Hoe werkt SMS beveiliging?

SMS beveiliging kan je bij de meeste cryptocurrency exchanges instellen als extra beveiliging naast of in plaats van 2fa beveiliging of verificatie per e-mail confirmatie. Op het moment dat je sms-beveiliging hebt ingesteld moet je voortaan altijd naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een verificatiecode invullen tijdens het inloggen. Deze verificatiecode wordt op het moment van inloggen naar je mobiele telefoon verstuurd. Op het moment dat je deze verificatiecode juist invoert verkrijg je pas toegang tot je account. Twee voorbeelden van exchanges waar je met sms-beveiliging kan inloggen zijn Binance en Kucoin.

Voor- en nadelen van SMS beveiliging

Het goed beveiligen van je wallets en exchanges accounts is heel belangrijk om te voorkomen dat vreemden er met je cryptocurrencies vandoor gaan. Onderstaand zijn de voordelen van het met sms-verificatie beveiligen van je account opgesomd:

  • Lastiger voor hackers om binnen te dringen
  • Het inloggen zorgt voor meer bewustwording
  • Men moet toegang hebben tot je telefoon om in je account te komen
SMS beveiliging

Conclusie

Het instellen van beveiligingsmaatregelen om toegang te verkregen tot je exchange accounts is ten zeerste aan te raden. Wanneer je dit namelijk niet doet loop je een verhoogd risico om de dupe te worden van een hack. Wees je dus bewust van het risico dat je loopt op het moment dat je geen extra beveiligingsverificatie zoals 2fa, sms-beveiliging of email-confirmatie doorvoert in je account.
CryptoBieb redacteur Wisse

Door Wisse van Wulfen