Geschiedenis SwissBorg

Deze beoordeling van cryptocurrency exchange SwissBorg werd gemaakt met als doel informatie te bieden. Door deze review te doorlopen zal je kunnen beslissen of deze exchange aansluit op jouw noden.

De oprichters Anthony Lesoismer en Cyrus Fazel startte het project Swissborg met de 53 miljoen dollar dat werd opgehaald uit de ICO in 2017. Het hoofdkantoor van het platform is gevestigd in Zwitserland. Toch bestaat het team uit verschillende nationaliteiten die verspreid zijn over heel Europa.

Welke diensten levert SwissBorg

SwissBorg wil een platform creëren dat op een toegankelijke en veilige manier het mogelijk maakt om te investeren in cryptocurrency. SwissBorg zal hiervoor de volgende applicatie beschikbaar stellen.

SwissBorg Applicatie

Met de SwissBorg App kunnen gebruikers hun cryptocurrency portfolio’s samenstellen en beheren. Niet alleen cryptocurrencies maar ook fiat rekeningen kunnen worden geopend in EURO,USD,GBP,… 

De applicatie zal 19 cryptocurrencies en 15 Fiat-currencies ondersteunen. Regelmatig worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd. Op het platform kunnen gebruikers hun stem uitbrengen welke nieuwe cryptocurrency moet ge-list worden. 

De Crypto Challenge (in productie)

SwissBorg had niet zo lang geleden een applicatie waar gebruikers beloond werden om bij te leren over cryptocurrency. Deze applicatie is ondertussen verdwenen maar een soortgelijke app, de Crypto Challenge genaamd is onder ontwikkeling en gaat binnenkort live.

Marktanalyse

SwissBorg helpt zijn gebruikers met geïnformeerde beslissingen te maken. Zo zullen er verschillende tools worden aangereikt om de markt gemakkelijker te analyseren. 

Cyborg predictor

Een algoritme dat op basis van historische data en technische indicatoren de markt probeert te voorspellen. 

Community sentiment

Deze indicator is gebaseerd op het volume in de SwissBorg applicatie van de voorbije 24 uur. Deze indicator zal een beeld geven van wat de community belangrijk vindt om te kopen of te verkopen.

Support en resistance

Hier zal de applicatie belangrijke steun- en weerstandsniveaus van verschillende cryptocurrencies weergeven.

Wat zijn de transactiekosten van SwissBorg?

SwissBorg gebruikt verschillende fee-structuren. Zo zullen de verschillende account types of lidmaatschappen onderhevig zijn aan verschillende transactietarieven. 

Een standaard account betaald op elke transactie 1%.
Wanneer men een lidmaatschap heeft van Community premium zullen de fees 0.75% bedragen.
Indien je het hoogste lidmaatschap hebt van Genesis premium zal je geen fees betalen op de meeste transacties. In sommige gevallen zal je nog steeds de kleine fee van 0.25% betalen.

De transactiekosten zullen dus verschillen naargelang het lidmaatschap van de gebruiker.

Opname- en stortingskosten

Bij stortingen zijn er geen extra kosten verbonden. Indien men geld wil opnemen zal men een opname fee inleveren van 0,10% van het totale bedrag ongeacht het account type. 

In het geval dat men internationale bankrekeningen gebruikt kan het zijn dat er meer wordt afgehouden. 

Community Premium en Genesis Premium

SwissBorg zal werken met verschillende lidmaatschappen die elk zijn voordelen hebben. Er zijn twee premium lidmaatschappen. De eerste is het community premium lidmaatschap dat zal verkregen worden door 2.000CHSB tokens te kopen en te staken. 

De tweede en hoogste is de Genesis Premium lidmaatschap, dat kan verkregen worden wanneer je 50.000CHSB tokens koopt en staked.

Beiden lidmaatschappen zullen gebruikers voordelen geven zoals verlaagde fees of verhoogde opbrengsten met smart yield. 

In beide gevallen staan de CHSB tokens gedurende één jaar vast. Nadat de periode van 12 maanden vervalt kan de gebruiker kiezen voor zijn tokens terug in te zetten of zijn tokens te verkopen. 

De prijs van het CHSB token moet dus nauwlettend in het oog worden gehouden wanneer men deze lidmaatschap wil aangaan.

Yield Farming op SwissBorg

Op de SwissBorg App vindt men onder Smart Yield de optie om yield te farmen. Deze toevoeging zorgt ervoor dat gebruikers een jaarlijks rendement (APY) kunnen verdienen op verschillende cryptocurrencies. Dit allemaal gebeurd op een vrij eenvoudige en veilige manier.

Rente kan naast de Smart Yield rekening ook verdiend worden door CHSB aan te kopen en te gaan staken via het CHSB yield programma. 

Op onderstaande afbeelding ziet men de rendementen die men kan verdienen door zijn cryptocurrency vast te zetten. 

De jaarlijkse rendementen (APY) zullen verschillen afhankelijk van het lidmaatschap van de gebruiker. Zo zal een community premium gebruiker (blauw) en genesis premium member (groen) een hogere rente verdienen dan een standaard account type. 

SwissBorg Token - CHSB

Het ecosysteem van SwissBorg heeft zijn een eigen utility token CHSB. Dit ERC-20 token wordt naast SwissBorg ook verhandeld op HitBTC, KuCoin en Uniswap.

Usecase

Het CHSB token heeft zijn nut binnen het SwissBorg platform. Gebruikers kunnen naast het verhogen van hun lidmaatschap ook meestemmen over beslissingen zoals het listen van nieuwe cryptocurrencies.

Kenmerken
 • Bestuur: CHSB houders kunnen mee bepalen met toekomstige beslissingen.
 • Premium Lidmaatschap: Door CHSB tokens te kopen en te staken kan men verschillende lidmaatschappen aangaan. Voor Community premium bedraagt dit 2.000 CHSB en voor Genesis premium 50.000 CHSB.
 • Protect and Burn Mechanisme: Om de zoveel tijd zullen CHSB tokens geburned worden waardoor de prijs van het token kan worden opgewaardeerd.
 • Meritocratie: Door het CHSB token te gebruiken wordt men in sommige gevallen beloond met RSB tokens. 

Hoe gratis CHSB verdienen?

SwissBorg werkt met een bonus en beloningsprogramma voor elke doorverwijzing die gebeurd. Met het “SwissBorg Rewards Program” kun je een reward ticket t.w.v. €1,- tot €100,- in CHSB verdienen, elke keer als je iemand uitnodigt en doorverwijst naar de SwissBorg App.

De persoon die deze referral gebruikt krijgt ook een gratis reward ticket.

De actie geldt vanaf 06-07 en duurt 2 maanden, of totdat 300.000 aan CHSB is verdeeld. 

Dit betekent dat je tussen €3,- en €300,- aan CHSB kan verdienen voor elke vriend die €150,- of meer stort.

Hoe werkt het: 

 • Deel de SwissBorg link
 • Download de app en stort €150,- of meer (Dit kan ook in cryptovaluta zijn)
 • Je krijgt een rewards ticket, die je open kan krassen en daar zie je hoeveel € aan CHSB je gratis krijgt. 

Wat zijn de voor- en nadelen van SwissBorg?

Voordelen

 • Mogelijkheid om van fiat (EURO) naar crypto te gaan
 • Populaire cryptocurrencies beschikbaar
 • Beschikbaar op Android/iOS
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief
 • Via Smart Yield kan men jaarlijkse rente verdienen
 • CHSB token houders ontvangen tal van voordelen en kunnen meebeslissen over toekomstige beslissingen
 • SwissBorg werkt met een beloningsprogramma.
 • Opnames en stortingen worden op 5 minuten uitgevoerd.

Nadelen

 • Enkel op mobiele applicatie
 • Know your customer (KYC) verplicht
 • Transactie kost van 1% voor non-premium gebruikers
 • Genesis Premium worden bedraagt 50.000 CHSB tokens
 • CHSB wordt enkel verhandeld op kleinere exchanges
 • Geen 2 Factor-authentication (2FA)

Conclusie

SwissBorg maakt het via de applicatie toegankelijk voor iedereen die wil investeren in de cryptowereld en biedt het de mogelijkheid om op eenvoudige en veilige manier rente te verdienen via Smart Yield. Ook probeert het de moeilijkheden op te lossen die komen kijken bij het beheren van een portfolio in een uiterst volatiele markt.

Het platform volgt de Europese regels en biedt ondertussen aan meer dan 400.000 gebruikers de mogelijkheid om te investeren in cryptocurrency. Als het project zichzelf blijft ontwikkelen kan dit een belangrijke speler worden in de Europese onramp voor nieuwe gebruikers in de cryptospace.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.