Geschiedenis Hxro

Hxro, uitgesproken ‘Hero’, is het platform dat werd opgericht door Dan Gunsberg, Rob Levy en Lawrence Richardson. Het team dat het platform draaiende houdt, heeft zowel ervaring in de crypto derivatenhandel als in de gokindustrie. 

Het platform lanceerde in 2018 en werkt ondertussen samen met cryptocurrency exchange Ftx lanceerde. Hxro haalde zijn startkapitaal van ongeveer $750.000 uit een seed-ronde van de Gordian Block, het fonds waar de oprichters eerder werkte en een pre-sale.

Wat is Hxro?

Hxro is een gegamificeerd crypto trading platform dat zich focust op social gaming. Dit wil zeggen dat wanneer men het platform gebruikt, men zal spelen tegen andere spelers en niet zozeer tegen het platform.

Het platform stelt een aantal innovatieve handelsproducten voor, zoals: ‘MoonRekt’ en ‘TixWix’. Dit maakt het mogelijk om optie-gewijs te speculeren op de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies. 

De missie van Hxro is het crypto handelen in spelvorm leuk en toegankelijk te maken.

Welke diensten levert Hxro?

Hxro maakt het duidelijk de complexiteit van de crypto handel te willen oplossen. Het is voor beginners niet altijd even makkelijk om te kiezen welke cryptocurrencies te traden en de manier waarop.

De diensten van Hxro zijn daarom zo ontworpen om dit proces op een alternatieve en simplistische manier te doorlopen aan de hand van voorspelling producten.

Moonrekt

MoonRekt is een spelvorm waarbij het doel is te kiezen of de toekomstige prijs (candlestick) voor een cryptomunt hoger of lager ligt. Dit kan men spelen op verschillende timeframes zoals die van 1min-5min-15min-60min-24u

Men kan wedden op MOON wanneer men denkt dat de prijs hoger zal liggen. Men kan wedden op REKT wanneer men denkt dat de prijs lager zal liggen. 

Men kan gokken door krediet te zetten op de Moon of Rekt kaart. Waarna alle ingezette tokens samen komen in één pool. Deze tokens zullen worden verdeeld onder de winnende spelers die de juiste gokten. Winsten kunnen uitlopen van een magere 1.1x tot dikke 10x. 

TixWix – Opties

TixWix zijn de gestandaardiseerde opties die het mogelijk maken om te wedden op prijsbewegingen van Bitcoin en andere coins. 

Men maakt een onderscheid tussen Tix (Above or below price) en Wix (1-touch option). Waarbij men een voorspelling kan maken over de prijs van onderliggende munten of ze in de toekomst boven of onder een strike price zullen liggen.

Tix

Door een TIX-contract af te sluiten, neemt men een positie in waarbij men voorspelt dat de prijs van een cryptomunt al dan niet boven of onder een bepaalde prijs zal liggen op de expiratiedatum. 

Het innemen van een “YES” positie betekent dat men denkt de index te zullen vinden boven de uitoefenprijs op de expiratiedatum. 

Het innemen van een “NO” positie betekent dat men denkt de index te zullen vinden onder de uitoefenprijs op de expiratiedatum. 

Wix

Door een WIX-contract af te sluiten, neemt men een positie in waarbij men voorspelt dat de prijs van een cryptomunt een bepaalde prijs zal raken tegen een later tijdstip ofwel expiratiedatum. 

Het innemen van een “YES” positie betekent dat men denkt dat de indexprijs op een bepaald moment de vooropgestelde prijs zal raken. 

Het innemen van een “NO” positie betekent dat men denkt dat de indexprijs op een bepaald moment de vooropgestelde prijs niet zal raken. 

Dit zijn zeer eenvoudige manieren om optie-gewijs te speculeren op cryptocurrencies. Iets dat voortaan enkel mogelijk was op de prijs van Bitcoin en Ethereum via Deribit.

Onderstaande afbeelding laat zien op welke cryptocurrencies men opties kan nemen.

Leaderboards

Binnenkort is het mogelijk om op HXRO Leaderboards te komen staan wanneer men op winstreaks of groot geld binnenhaalt. 

Hoe werkt Hxro?

Hxro zal gebruik maken van ‘Smart Automated Market Makers’ (SAMM), een algoritme dat helpt liquiditeit te voorzien voor spelers op een ‘parimutuele’ manier.

De onderliggende technologie, beter gekend als ‘parimutuel betting, staat gebruikers toe peer-to-peer te spelen en hun tokens te verzamelen in één grote liquiditeitspool. Dit alles gebeurd door het algoritme SAMM, on-chain en op een volledige transparante manier.

Bij uitbetaling zal het bedrag dat werd samengevoegd, over alle posities heen, verdeeld worden aan de winnende spelers. Dit natuurlijk op basis van eigen inzet, pro rata. 

Op wat baseert Hxro zijn Prijs? 

Voor de prijsgegevens zal Hxro een index gebruiken van verschillende prijsfeeds van meerdere exchanges. De Hxro Bitcoin Index (.xBTC) wordt afgeleid van de volgende drie exchanges; Bitstamp, Coinbase Pro, en Kraken.

Krediet Hxro

Het is mogelijk om de volgende cryptocurrencies te gebruiken als onderpand op Hxro; Bitcoin, Ethereum, USDC, HxRO

Wat is het Hxro token?

HXRO is een ERC-20 token uitgegeven op de Ethereum blockchain. Toch wordt het aangedreven door Solana, dit door de snellere transactietijd en lagere transactiekosten.  De 

Hxro tokens zullen worden gebruikt wanneer men wil inzetten op de Hxro producten of wanneer men zal uitbetaald worden bij winst.

Hxro token houders verdienen kortingen op fees en ontvangen beloningen afhankelijk van hun volume. Zo ziet men dat een hoger aantal Hxro tokens het recht geeft op meer beloningen. De status en rang die spelers kunnen verwerven zal ook bepaald worden door het aantal Hxro tokens ze bezitten. 

Het Hxro token is dus belangrijk in het Hxro ecosysteem. Hoe groter het platform Hxro wordt, hoe waardevoller het Hxro token. 

Conclusie

Met de toename aan volume dat naar optie platformen gaat zoals Deribit, Binance en Ftx, springt Hxro mee op de boot van de crypto optie wereld. Dit doet het door te voorzien van niet gestandaardiseerde opties op Bitcoin en populaire altcoins. 

Toch is het gebruiken van Hxro niet zonder risico en vormt het natuurlijk geen alternatief voor de traditionele crypto handel. Gebruik Hxro op basis van achterliggende analyse van de markt en wees verstandig.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.