Ben je een leek op het gebied van blockchain of wil je je kennis bijspijkeren? Neem dan eens een kijkje in onze kennisbank. Hierin nemen wij je mee in allerlei verschillende aspecten over de blockchain. Of het nu gaat om slimme contracten of een handleiding traden, wij helpen je verder. De kennisbank is een evoluerende bron van kennis en zal continue aangevuld worden. Mis je iets in onze kennisbank, laat het ons weten!

Een airdrop is een marketingactie om een coin onder de aandacht brengen bij het grote publiek, met andere woorden: nieuwe cryptovaluta die (voor een deel) gratis verspreid wordt.

Lees meer..

Het is fijn om tokens te ontvangen van airdrops, maar stel dat je ze wil verkopen en in bitcoin of ethereum of misschien euro’s of dollar wilt omzetten. Hoe moet dat?

Lees meer..

blockchain banner

Blockchain kan gezien worden als een gedeeld gedistribueerd grootboek waarin iedere uitgevoerde transactie digitaal is ondertekend.

Lees meer..

Als je op een exchange een transactie doet, zie je de term confirmation of bevestiging voorbij komen. Een confirmation betekent dat er een goedkeuring is gegeven op de transactie die is aangemaakt.

Lees meer..

Een consensus algoritme is een proces wat er voor zorgt dat bepaalt kan worden welke data input betrouwbaar is. Het algoritme zorgt ervoor dat er overeenstemming bereikt wordt over bijvoorbeeld transacties. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat mensen met kwade bedoelingen valse transacties doorzetten.

Lees ze hier..

Proof-of-work is een systeem waar vele blockchainprojecten op draaien. Maar wat betekent het nou eigenlijk? Waarom werkt dit zo goed en hoe gebruik je het?

Lees het hier..

Proof-of-stake is een systeem veelgebruikt transactiesysteem op de blockchain. Wil je leren wat het betekent? Waarom werkt dit zo goed en hoe gebruik je het?

Lees het hier..

Smart contracts zijn één van dé meest belangrijke concepten binnen blockchain. Het is daarom belangrijk om te weten wat deze zijn, wat ze doen en waarom deze zo cruciaal zijn om voor blockchain een succes te worden.

Lees meer..

Blockchain biedt de mogelijkheid om software op een decentrale wijze op te slaan en uit te voeren. Wat houdt dit in, waarom is dit interessant en wat zijn de mogelijke toepassingen?

Lees meer..

Er zijn verschillende werkwijzen voor het bouwen van een dapp. Een platform zoals dat van Ethereum bijvoorbeeld is relatief laagdrempelig en biedt verschillende hulpmiddelen voor deelnemers.

Lees meer..

Het gebruik van een dapp heeft een aantal voor- maar ook nadelen, wij zetten ze voor je op een rijtje.

Lees ze hier..

banner cryptocurrencies

Een cryptocurrency is een digitale currency / valuta die gebruik maakt van digitale versleutelingstechnieken om nieuwe currency eenheden te produceren en transacties te verifiëren, onafhankelijk van een centrale bank.

Lees meer..

Dit zijn cryptovaluta die bedoeld zijn als een vorm van betaling, de meest bekende hiervan is Bitcoin.

We leggen je uit welke vormen er zijn, welk doel ze dienen en geven je een aantal voorbeelden.

Lees meer..

De meeste mensen hebben inmiddels wel een idee wat Bitcoin is, velen zullen immers weten dat het een vorm van virtuele valuta is. Maar met Bitcoin wordt ook de techniek achter de valuta bedoeld. 

Lees meer..

Bitcoin is de meest bekende cryptovaluta, en is ook nog steeds de grootste – maar er zijn meer cryptovaluta’s op de markt. Wat zijn deze precies en waarom bestaan ze?

Lees meer..

Wil je weten wat de actuele koersen zijn van alle crypto coins?

Lees meer..

cryptojargon banner

In de wereld van de cryptocurrency vallen veel termen. De een wat meer bekend dan de andere. Soms is het blockchainjargon makkelijk te ontcijferen en soms niet. Daarom hebben wij een begrippenlijst gemaakt.

Bekijk alle begrippen..

Exchange banner

Op een cryptocurrency exchange, oftewel een cryptocurrency beurs, kan je diverse cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kopen en verkopen. Het is een vraag en aanbod markt. Er zijn tientallen cryptocurrency exchanges, maar niet iedere cryptocurrency beurs is hetzelfde.

Lees meer..

Een helder overzicht van exchanges vindt je op deze pagina. Vele verschillende platformen en exchanges met alle eigenschappen om te kijken welke het best bij je past.

Lees meer..

Van elke exchange willen wij een goede review. Dit maal lees je over Bitcoin Meester (Bitladon). 

Bitcoin meester heeft meer dan 140 cryptocurrencies

Lees meer..

Op deze pagina laten we zien hoe je bij Litebit een account aanmaakt en hoe je cryptogeld kunt kopen, verkopen en beheren.

Lees meer..

ICO banner

Om te beginnen moet er een verschil gemaakt worden tussen aandelen, zoals we die kennen van de beurzen, en digitaal geld. Digitaal geld, zoals Bitcoin, is bedoeld als betaalmiddel

Lees meer..

ICO is een veel gebruikte term voor crowdfunding projecten binnen de blockchain industrie en is de afkorting voor Initial Coin Offering.

Lees meer..

Initial Coin Offerings (ICO’s) zijn een populaire manier om geld binnen te halen voor bedrijven die een eigen token of blockchain ontwikkelen. Crowdfunding acties zoals deze hebben echter ook vele slachtoffers gemaakt omdat ze achteraf een scam bleken te zijn. Waar moet je op letten om te voorkomen dat jij geld verliest?

Lees meer..

Security Token Offerings (STO’s) zijn aandelen in een organisatie of het recht op een deel van de winst. Als een bedrijf een STO uitvoert, is het een soort beursgang op de blockchain. In tegenstelling tot Initial Coin Offerings (ICO’s) zijn STO’s gebonden aan zeer strikte regels. Lees meer..

Recent heeft een Nederlandse ICO genaamd LTO Network hoge ogen gegooid bij de lancering van haar token met de gelijkwaardige naam LTO. Een deel van het succes van LTO heeft te maken de unieke wijze waarop LTO haar token economy vormgeeft en het product wat zij marketen. We hebben echter gemerkt dat vooral de token-economie regelmatig tot verwarring leidt.

Lees meer..

Welkom bij het CryptoBieb LTO Leasing Network, het Nederlandstalige publieke LTO Network leasing network. Wij bieden een sterk beveiligd netwerk aan waarbij gebruikers op een simpele manier hun LTO tokens kunnen leasen aan onze publieke LTO node.

Lees meer..

In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je mee kan doen aan het CryptoBieb LTO Leasing Network. Door samen een publieke node op te zetten wordt iedereen meer beloond.

Lees meer..

Kopen banner

De prangende vraag van vele die twijfelen of ze in cryptocurrency moeten gaan investeren. Wil jij antwoord krijgen op deze vraag? We gaan ons best doe om je op deze pagina op weg te helpen.

Lees meer..

Je hebt gehoord over Bitcoin, je weet wat het is en je wilt deze nu kopen. Wij gaan je uitleggen hoe je op kinderlijk eenvoudige wijze zelf Bitcoin kan gaan kopen. Of dit nu om mee te handelen is, een lange-termijnsinvestering of voor het maken van transacties laten we helemaal aan jou over. Wij laten je zien hoe snel en eenvoudig dit kan.

Lees meer..

Bij Bitvavo kan je Bitcoin kopen door eerst Euro’s te storten en deze vervolgens te gaan verhandelen op de site. Naast Bitcoin kan je ook nog 47 andere cryptovaluta kopen. De kosten om geld te storten zijn voor IDEAL en bankoverschrijving 0%. Bij andere betaalmethoden lopen de kosten op tot 2.25%. Wanneer je eenmaal euro’s hebt gestort kan je deze op de website gaan verhandelen op de site. Aan het verhandelen zijn wat kosten verbonden. Wanneer je bitcoin koopt betaal je 1.5% handelsfee en alle overige munten 2.5% handelsfee.

Lees meer..

Masternodes banner

De term masternode komt steeds vaker voor in de crypto wereld. Als crypto enthousiast of investeerder is het belangrijk om te weten wat masternodes zijn, welke functie ze hebben en wat jij er mogelijk aan hebt.

Lees meer..

Het opzetten van een masternode is niet makkelijk. Daarom hebben wij een masternode installatiegids voor je opgesteld.

Lees meer..

Mining banner

Minen is het valideren van transacties op de blockchain met een computer. Het doel hiervan is om transacties die op de blockchain plaatsvinden, te verifiëren.

Lees meer..

Regelgeving banner

De innovatie en de markt loopt vrijwel altijd voor op de wetgeving. Dat is natuurlijk logisch, maar het is belangrijk dat de afstand tussen innovatie en wetgeving niet te groot wordt.

Lees meer..

De markt loopt voor op de wetgeving en fiscale wetgeving. Dit houdt dus in dat je, als je met innovatieve zaken als cryptocurrency en blockchain bezig bent, goed moet opletten wat je het beste kunt doen bij de fiscale aangifte van wat je hebt gedaan.

Lees meer..

Trade banner

Je hebt je eerste Bitcoin aangeschaft en je ziet potentie in de markt. Je kan niet wachten om ermee te handelen alleen je hebt geen flauw idee hoe je met crypto kan beleggen. Wij leggen je de basisprincipes uit zodat ook jij straks makkelijk kan traden.

Lees meer..

Wallets banner

Iedereen heeft een portemonnee of een bankrekening nodig waarin je geld bewaard wordt. Ook voor Bitcoin en andere cryptovaluta heb je een digitale portemonnee nodig. Zo’n digitale portemonnee wordt ook wel een wallet genoemd.

Lees meer..

Wil je Bitcoin of andere cryptocurrency kopen en daarmee handelen of op langer termijn sparen? Sla dan je gekochte tokens en cryptocurrencies op je eigen adres op.

Lees meer..

Een wallet is meer dan alleen een adres. Het heeft een public (publieke) en private (privé) key (sleutel).

Lees meer..

Een cryptocurrency wallet is een soort bankrekening waar je jouw digitale valuta op kan slaan. Nederland loopt voor op de meeste landen als het aankomt op cryptocurrencies.

Lees meer..

Voor het bewaren van je cryptovaluta raden wij de aanschaf van een hardware wallet aan, ook wel Bitcoin locker of Bitcoin kluis genoemd. Dit is de veiligste wallet om je cryptovaluta op te slaan en te gebruiken. Een hardware wallet is een offline apparaatje wat je via je USB-poort kan aansluiten op je pc.

Lees meer..

De Ledger Nano S is een offline cryptocurrency wallet die meerdere munten ondersteunt. Met deze hardware wallet kun je Bitcoin, Ethereum en diverse Altcoins opslaan en versturen. De Ledger Nano S bevat robuuste veiligheidstechnieken voor het opslaan van de cryptocurrency’s.

Lees meer.

Trezor is een hardware wallet waar je allelei verschillende cryptocurrency op kunt slaan. Dit is een ´Cold storage´ wallet.

Lees meer.

Een online wallet is voor mensen zonder al te veel kennis van Blockchain, cryptocurrency’s en wallets een makkelijke manier om Bitcoins en Altcoins te verhandelen en te bewaren.

Lees meer.

MyEtherWallet (MEW) is een open source Ethereum wallet. Je kan op myetherwallet.com een Ethereum wallet aanmaken, die dan van jou is. Je krijgt dan een eigen Ethereum adres toegewezen

Lees meer.

In 6 stappen kun je een MyEtherWallet (MEW) aanmaken.

Lees meer.

Een Metamask installatiegids met afbeeldingen en stappenplan is een fluitje van een cent.

Lees meer..

2FA staat voor two factor authentication oftewel tweestapssverificatie.

Tweestapsverificatie is precies wat de naam al zegt: twee vormen van identificatie in plaats van één. Dus in plaats van alleen een wachtwoord, voer je nu ook een code in die wordt verstuurd naar je mobiele telefoon.

Lees meer.