Waar bent u naar op zoek?

Amazon Managed Blockchain

In 2018 kondigde Amazon met Amazon Web Services (AWS) twee blockchain gerelateerde nieuwe diensten aan. Amazon Managed Blockchain is een volledig beheerde service die het gemakkelijk maakt om schaalbare blockchain-netwerken te maken en te beheren met behulp van de populaire open source frameworks Hyperledger Fabric en Ethereum. Daarnaast is Amazon Quantum Ledger Database (QLDB), een volledig beheerde ledger database.

In de video vertelt CEO Andy Jassy van Amazon Web Services (AWS) nadat Amazon goed gekeken heeft naar de markt en de vraag naar de diensten van AWS.”Er is een onverzadigbare vraag naar AWS-clouddiensten”, zegt Andy Jassy. Jassy is onuitwisbaar als het gaat om het vieren van de overwinning met hun grote voorsprong in cloud computing. AWS is al 12 en een half jaar op de markt en Jassy zegt dat er op geen enkele manier tevredenheid of gebrek aan honger is van iemand in het AWS-team.

Blockchain

Blockchain maakt het mogelijk om applicaties te bouwen waar meerdere partijen transacties kunnen uitvoeren zonder de tussenkomst van een centrale autoriteit. Ook in 2019 is het bouwen van een schaalbaar blockchainnetwerk met bestaande technologieën ingewikkeld om op te zetten en moeilijk te beheren. Om een ​​blockchainnetwerk te maken, moet elk netwerklid handmatig hardware leveren, software installeren, certificaten maken en beheren voor toegangsbeheer en netwerkcomponenten configureren. Zodra het blockchainnetwerk actief is, moeten partijen de infrastructuur voortdurend controleren en wijzigingen, zoals een toename van transactieverzoeken of nieuwe leden die toetreden tot of verlaten worden van het netwerk.

Amazon Managed Blockchain

Amazon Managed Blockchain is een volledig beheerde service waarmee men met slechts een paar klikken een schaalbaar blockchainnetwerk kan instellen en beheren. Amazon Managed Blockchain elimineert de overhead die nodig is om het netwerk te maken en wordt automatisch geschaald om te voldoen aan de eisen van duizenden applicaties die miljoenen transacties uitvoeren. Als het netwerk eenmaal operationeel is, maakt Managed Blockchain het eenvoudig om een blockchainnetwerk te beheren en te onderhouden. Het beheert certificaten, kan eenvoudig nieuwe leden uitnodigen om lid te worden van het netwerk en houdt operationele statistieken bij zoals het gebruik van computer-, geheugen- en opslagbronnen. Bovendien kan Managed Blockchain een onveranderlijke kopie van blockchainnetwerkactiviteit repliceren in Amazon Quantum Ledger Database een volledig beheerde grootboekdatabase. Hiermee kan men eenvoudig de netwerkactiviteit buiten het netwerk analyseren en inzicht krijgen in trends.

Hoe werkt Amazon Managed Blockchain?

Amazon managed blockchain
Bron: Amazon

Concurrentie

Amazon is nog niet zo heel lang bezig met blockchain als je het vergelijkt met andere miljardenondernemingen. Microsoft omarmt de technologie al langer op Azure en lanceerde in november 2018 nog een blockchain SDK in de cloud. En ook IBM pronkte eerder dit jaar nog met 400 blockchain klanten.

Met bitcoin, lightning en ether aankopen doen op Amazon

Inmiddels zijn we weer wat verder en kan je zelf via indirecte betalingen aankopen doen bij Amazon met Bitcoin. Dit gebeurd via Moon, een bedrijf die een extensie heeft gemaakt voor verschillende browsers, waardoor je kan betalen met bitcoin, lightning network, ether en litecoin. De extensie accepteert onder andere betalingen vanuit (lightning) bitcoin wallets, maar ook vanuit Coinbase.

Aan Coindesk laat CEO van Moon, Ken Kruger, weten dat Google op dit moment naar hun app kjkt. hun app op dit moment bij Google ligt. “ Op het moment dat zij akkoord gaan, kunnen we aan de slag. De browser plug-in laat je een bepaalde QR-code zien. Maar je kan ook deze betalingsgegevens kopiëren en plakken als men geen code kan of wil scannen. Daarna kun je vrij gemakkelijk afrekenen.

Het is niet bekend hoe de betalingen precies in zijn werk gaan, maar Amazon ontvangt de bepaalde waarde in Bitoins niet. Het bedrijf ontvangt gewoon de waarde in fiat. In de loop van 2020 wil Kruger zijn plug-in laten werken op de meeste websites.

Bitcoin payment Amazon screen
Bron: Coinsdesk

In de nabije toekomst kun je dus bij veel meer bedrijven en webshops met Bitcoin betalen, zelfs als ze dat zelf niet ondersteunen via Moon. Kruger benadrukt dat Moon nog lang niet klaar is met bouwen: ”Er zijn nog legio mogelijkheden om te helpen met het oplossen van bijvoorbeeld bruikbaarheids problemen of snelheid van verwerken.”

Wil je de extensie gebruiken? Kijk dan op www.paywithmoon.com. De extensie is beschikbaar voor de browsers van Chrome, Brave en Opera.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner