Nieuws

American Express in zee met Ripple

american express ripple cryptobieb

American Express, Santander en Ripple werken sinds november samen om transacties tussen Amerika en het Verenigd Koninkrijk sneller en goedkoper te maken. Zowel Santander als Mastercard waren al enige tijd klant van Ripple. De vicepresident van American Express, Colin O’Flaherty, bevestigde tweede kerstdag dat het bedrijf officieel xCurrent gebruikte, een op een blockchain gebaseerde financiële oplossing van Ripple. O’Flaherty, die ook fungeert als General Manager van wereldwijde commerciële diensten UK & Rusland, vertelde dat op de laatste dag van The Money 20/20 evenement in Amsterdam in december (2018).

Een van de andere panelleden op het evenement was Brad Garlinghouse, CEO van Ripple. Hij sprak eerder op het evenement over de markten voor cryptocurrency, Bitcoin (BTC) en Ripple. Hij benadrukte ook de opmars van blockchain-startups in de financiële sector. Volgens hem zijn steeds meer banken voortdurend bezig met het omarmen van de technologie van Ripple.

Ripple blockchaintechnologie met creditcards

American Express steekt niet onder stoelen of banken dat het meer en meer gebruik wilt maken van de blockchain en ziet daar veel kansen liggen. American Express heeft zelfs een eigen afdeling opgezet die de mogelijkheden moet gaan verkennen. De samenwerking met Ripple is in dat opzicht niet meer dan logisch en moet op korte termijn vruchten af gaan werpen. Zeker voor gebruikers die veel buitenlandse betalingen doen en ontvangen, zoals de grotere bedrijven die gebruikmaken van American Express of Santander.

American Express wil doorontwikkelen

In november 2017 ging American Express samen met Santander Bank een overeenkomst aan met Ripple om zijn technologie te gebruiken om grensoverschrijdende betalingen tussen de VS en het VK te vergemakkelijken en te versnellen. Na de overeenkomst werden betalingen via het FX International Payments (FXIP) -platform van American Express gerouteerd via Ripple’s blockchain-netwerk voor ondernemingen, RippleNet. xCurrent is geïntegreerd in de infrastructuur van American Express en vergemakkelijkt betalingen van klanten aan het MKB.

Het in San Francisco gevestigde Ripple is een voorloper in de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen en afwikkelingen. Belangrijke producten op het RippleNet zijn de xCurrent en xRapid. Wat dat betekent is dat een bank of niet-bank zoals AMEX Ripple kan gebruiken om verbinding te maken en gewoon rechtstreeks waarde uit te wisselen van de ene fiat-valuta naar een andere, zonder de noodzaak van een tussenliggende blockchain-valuta.

Ripple heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $ 22 miljard (de op 1 na grootste na Bitcoin). Voor de koers van Ripple maakt dit nieuws verder geen verschil. De technologie die gebruikt wordt door de partners maakt namelijk geen gebruik van de munt van Ripple: XRP. Tegelijkertijd zorgen de vele samenwerkingen er wél voor dat de naam Ripple over heel de wereld bekend wordt en dat zorgt ervoor dat meer mensen overwegen om Ripple te kopen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.