Nieuws

Beste cryptomunten voor 2021

Cryptocurrency soorten

Beste cryptomunten 2021

Welke cryptocurrency zijn veelbelovend voor 2021?

Het jaar 2021 staat voor de deur en met de forse stijging van Bitcoin neemt de populariteit van crypto weer rap toe. Het belooft een geweldig jaar te worden en in dit artikel bespreken we onze lijst met de beste cryptomunten voor 2021.

2020 was het jaar van DeFi en Bitcoin. De grootste winnaar van allemaal voor mij was TrustSwap (SWAP), die ik heb gekocht voor $ 0,05 en kort daarna een all-time high van $1,65 zag maken.

Uiteraard waren niet al mijn keuzes winnaars, maar over het algemeen ben ik blij met het rendement dat 2020 me heeft opgeleverd. De afgelopen maanden zijn veel altcoins in bitcoinwaarde gedaald. Ik heb onlangs de vraag beantwoord ‘Nu BTC $ 20.000 gepasseerd is, wat gebeurt er nu?’. Waarin ik sprak over BTC-dominantie versus altcoins.

Ik ben ervan overtuigd dat altcoins in 2021 een aanzienlijk rendement zullen opleveren, maar het is ongelooflijk belangrijk om goed onderzoek te doen. Het spreiden van risico en het goed toepassen van money management is de sleutel tot succes. Voor 2021 heb ik daarom een nieuw plan opgesteld. Dit zal ik eerst presenteren en vervolgens deel ik mijn beste cryptomunten voor 2021.

Game plan & Portfolio Categorieën

Terugkijkend naar de afgelopen drie maanden, heb ik meer rendement behaald op korte termijn trades dan lange termijn posities. Dit komt voornamelijk doordat BTC stijgt en dit de liquidity van de altcoins die ik bezit heeft opgezogen (om het zo te zeggen). Dat is echter helemaal oké, want er is geen haast, de fundamenten van de projecten waarin ik heb geïnvesteerd zijn sterk en ik heb nog altijd vertrouwen in mijn keuzes.

Recentelijk heb ik de keuze gemaakt mijn portefeuille op te splitsen in drie categorieën: korte termijn trades, low-cap / risicovollere posities en een lange termijn ‘veiligere’ portefeuille.

Korte Termijn Trading

Voor korte termijn trading gebruik ik charts van 4 uur en 1 uur timeframes om altcoins te vinden die klaar zijn om omhoog te knallen vanaf belangrijke ondersteuningsniveaus. Ook maak ik gebruik van de mogelijkheid om te verkopen of short te gaan als coins zich tegen weerstandsniveaus bevinden. 

Deze posities zijn vaak maar kort behouden en zullen daarom niet gedeeld worden. Je kunt me echter volgen op Twitter , aangezien daar het één en ander regelmatig gedeeld wordt.

Omdat handelen op korte termijn een hoger risico met zich meebrengt, heb ik hier ‘slechts’ 20% van mijn portefeuille voor gereserveerd.

Beste cryptomunten voor 2021

Mijn lijst met de beste cryptomunten voor 2021 wil ik graag ondervedelen in t2ee categorieen. Eerst bespreek ik vier van mijn veelbelovende low-cap posities.

Daaronder deel ik mijn vijf beste cryptomunten om te investeren voor de lange termijn. 

Low-cap & Riskantere Posities

Low-cap altcoins (lage marktwaarde) zijn zeker risicovoller, maar daartegenover staan ook hogere potentiële rendementen. Voor low-cap altcoins komt het uiteindelijk neer op twee dingen: fundamentele analyse en langetermijnvooruitzichten. Ik onderzoek deze projecten en kijk naar projectpotentieel (product market fit), het team, communicatie en budget.

Ik ben geduldig als het op mijn holdings aankomt en vind het niet erg om maanden of soms 1-2 jaar te wachten op een altcoin om een solide rendement te behalen.

Ik heb hier 30% van mijn portefeuille aan toegewezen. Momenteel zie ik de volgende vier altcoins als beste cryptomunten voor 2021 (en daarna).

 1. EUNO : EUNO heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 4.600.442. Ik deelde EUNO voor het erst met een marktkapitalisatie van $ 3.000.000 (+ 53%). EUNO wordt daarom nog steeds als low-cap beschouwd en past in het profiel van deze portefeuille. Ik raad je aan om mijn onderzoeksrapport te lezen als je geïnteresseerd bent, om meer te weten te komen over het project en aankomende items. Ik ben er sterk van overtuigd dat EUNO het potentieel heeft om enorme opbrengsten te genereren in het eerste kwartaal van 2021. Deze coin staat dan ook als eerste op mijn lijst met beste cryptomunten voor 2021. 

 2. EFX: Effect AI zit al een hele tijd in mijn portefeuille. EFX heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 4.924.678 en wordt daarom als low-cap beschouwd. EFX zag eerder dit jaar een enorme stijging naar $ 0,125, voordat hij weer terugviel naar $ 0,02. Helaas zag het team interesse maar slaagde er niet in het momentum vast te leggen. Chris en het team hebben de visie en vaardigheden om hun doelen te bereiken en daarom besloot ik EFX te houden. Effect AI had gisteren een eindejaarsstream waarin veel aankomende items werden gedeeld.

 3. Mantra DAO (OM): Ik heb aanvankelijk geïnvesteerd in de private sale van Mantra DAO. OM heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 13.780.896 en wordt beschouwd als een low / mid-cap altcoin. Mantra DAO heeft een DeFi-platform gebouwd voor het Polkadot-ecosysteem met (naar mijn mening) een enorme potentie. De prijs is echter teruggevallen in de richting van de verkoopprijs, vanwege het toenemende aanbod via staking en tokens die vrijkomen voor private investors.
  *Private investors zullen binnenkort hun laatste batch ontvangen, waarna ik wellicht een positiever koersmomentum voor OM start.

 4. LYXe: LUKSO zal standaarden en tools introduceren die een nieuwe economie mogelijk maken op basis van culturele valuta, digitale certificaten en universele openbare profielen. LYXe heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 12.923.745 op basis van het huidige circulerende aanbod, met hun omkeerbare ICO die eindigt op 18 februari 2021.

  Ik deelde LYXe eerder dit jaar in de Quora Inner Circle-gemeenschap voor $ 0,3, waar we winst namen voor $ 2. Ik kocht LYXe terug voor ongeveer $ 0,6 en zal wekelijks blijven kopen tot een prijs van $ 2. Ik ben geïnteresseerd in het schrijven van een onderzoeksrapport over Lukso, aangezien dit een solide positie op middellange en lange termijn is met een hoger risico maar ook met een hoger mogelijk rendement. Deze wat onbekendere cryptomunt zie ik als een veelbelovende cryptomunt voor 2021. 

Beste cryptomunten voor lange termijn 

Mijn langetermijnportefeuille is het afgelopen jaar niet veel veranderd. 50% van mijn portefeuille is toegewezen aan deze categorie. Bekijk hieronder mijn lijst met de beste cryptomunten voor de lange termijn.

 1. Presearch (PRE): PRE heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 6.092.453. Als teamlid speculeer ik niet over de token, maar ik stop mijn geld zeker in de dingen waarin ik vertrouw, PRE is er daar één van. PRE is verreweg mijn grootste holding en ik geloof sterk in het potentieel dat Presearch de massa te bieden heeft. 2021 brengt de lancering van de nieuwe gedecentraliseerde, door nodes aangestuurde zoekmachine, search nodes, zoekresultaten van hoge kwaliteit, verbeterde ervaring voor adverteerders, massamarketing en nog veel meer.

 2. Bitcoin & Ethereum: BTC en ETH zijn een must-have in elke langetermijnportefeuille en behoren sowieso tot de beste cryptomunten voor 2021 (en daarna).

 3. LTO Network (LTO): LTO heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 29.040.046. Ik ben een grote fan van LTO Network sinds hun lancering. LTO maakt sinds 2018 deel uit van deze portfolio, maar wordt ondertussen wel getraded. Afgelopen week zag LTO een lagere prijs, waarin ik de positie heb begroot op 500 sats op Binance. Ik raad iedereen aan om mijn onderzoeksrapport door te lezen (zie eerdere hyperlink) en een mening te vormen over het potentieel dat hier is. LTO Network wordt nog steeds enorm toegepast en kondigde onlangs een enorme samenwerking aan met de Verenigde Naties en een fusie met VIDT Datalink.

 4. VIDT Datalink (VIDT): VIDT heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 26.575.174. VIDT is onlangs aan mijn portfolio toegevoegd. Ik heb eerder vandaag veel meer gekocht, in een puinhoop veroorzaakt door fudding en klachten na de recente aankondiging van de fusie met LTO Network. Er zijn enkele onzekerheden met betrekking tot de utility en de waarde van token. Aangezien ik echter zowel LTO als VIDT de afgelopen twee jaar heb gevolgd, ben ik er sterk van overtuigd dat deze beslissing is genomen voor het beste van beide projecten en dat er rekening is gehouden met token holders. Daarom beschouw ik deze dump als een belangrijke koopmogelijkheid in plaats van iets slechts. Ik raad iedereen aan de announcement te lezen om te zien wat er in het nieuwe jaar te verwachten is. Het project is veelbelovend en krijgt daarom zeker een plek op deze lijst met beste cryptomunten voor 2021. 

 5. Ampleforth (AMPL): AMPL heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 265.905.960. AMPL is naar mijn mening een must-hold tijdens de volgende bullrun. Ik blijf een fan van hun protocol en ben er sterk van overtuigd dat AMPL in 2021 een top-20-project zal worden met een marktkapitalisatie van > $ 1.000.000.000. AMPL is echter niet uw typische koop en bewaarplicht en heeft een elastische voorraad, daarom raad ik u aan mijn onderzoeksrapport te lezen.

Volglijst

Ik heb het afgelopen jaar over allerlei veelbelovende projecten geschreven. Dat deze niet allemaal in het portfolio zitten, wil niet zeggen dat ze geen solide rendement kunnen opleveren. Ik time de markten gedeeltelijk en heb een watchlist van altcoins die op de juiste prijs zeker gekocht gaan worden:

Je hebt zojuist een uniek inkijkje gekregen in mijn portfolio. Ik hoop dat mijn lijst met beste cryptomunten voor 2021 je heeft kunnen inspireren. 

Let op; de inkoopprijs is net zo belangrijk als het nemen van winst op de weg omhoog!

Beste cryptomunten voor 2021 kopen?

Wil je zelf Bitcoins en altcoins kopen?  Klik hier voor alle informatie over Bitvavo en profiteer van gratis € 1.000 handelskosten.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.
Cryptobieb Moderator Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.