Waar bent u naar op zoek?

Politieinval Binance. Wat klopt er aan dit verhaal?

Er is een verontrustend nieuwsbericht uit Shanghai gekomen. Het kantoor van Binance zou namelijk binnengevallen zijn door de Chinese politie, waarna het kantoor gesloten zou zijn. De eigenaar van Binance, Changpeng Zhao, liet vrij snel in een tweet weten dat hier niets van waar is. Wat is er echt gebeurd? CB zoekt uit.

Wat zegt de bron?

De originele bron is het bedrijf “theblockcrypto”. Dit is een Amerikaans bedrijf, welke haar kantoor in New York city heeft.

Ze zeggen dat er bij een politieinval in het Binance-kantoor in Shanghai tussen vijftig en honderd werknemers naar huis gestuurd zijn, waaronder veel ledern van het management. Hierna is het kantoor gesloten. 

Wat weten we zeker?

Binance wordt geleid door CZ. Hij is de CEO van een internationaal team, maar de exchange is begonnen in China. Toen de Chinese overheid op begon te treden tegen de extreme speculatie binnen cryptocurrencies, is Binance naar Japan verhuisd. Later hebben ze hun hoofdkantoor naar Malta verplaatst. Op het moment van schrijven heeft Binance twaalf kantoren over de hele wereld, maar opmerkelijk genoeg niet in China of Japan.

Omdat de exchange in het verleden wel in Shanghai gezeten heeft is er verwarring over het wel of niet leasen van een kantoor in deze stad. Als we ervan uit gaan dat Binance misschien wel een leeg pand bezit in Shanghai, zou de politie hier kunnen zijn binnengevallen. Ook hier geeft CZ aan dat er niet eens een inval geweest is, en is het ook heel moelijk om bewijs te vinden van een eventuele inval.

Conclusie

Omdat er weinig bewijs is voor de inval, geloven wij dat de inval een verzonnen nieuwsbericht betreft. CZ geeft concurrerende Chinese exchanges de schuld, en zegt dat dit fake news verspreid is om mensen van Binance naar hun eigen platform te brengen. We raden aan om continu zelf te verzinnen waar je je cryptocurrency bewaart. Het veiligste is om ze op je eigen adres te bewaren, maar omdat het kosten met zich meebrengt om ze van de exhange naar je eigen wallet over te maken is het vaak gemakkelijk om ze op de exchange te laten staan. Om jezelf beter in te lichten over verschillende exchanges, kun je onze exchange-vergelijking gebruiken.

CryptoBieb over ons Tane

Door Tane van Wifferen

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner