Waar bent u naar op zoek?

Binance stopt (tijdelijk) stortingen via het Europese SEPA netwerk

De afgelopen weken heeft Binance te maken gehad met een golf van toezichthouders die zich ontfermen over hun beleid en diensten.

Binance, een van grootste cryptocurrency exchanges heeft stortingen via het Europese SEPA-netwerk tijdelijk gestopt.

SEPA (Single Euro Payments Area) is het gebruikelijke netwerk voor het verrichten van eurobetalingen. Het netwerk biedt gebruikers van het platform de mogelijkheid om diverse crypto te kopen en te verkopen met euro’s. 

Binance meldt: “Vanwege gebeurtenissen die buiten onze macht liggen, moeten we deze dienst tijdelijk opschorten.” Alle betalingen die zijn verricht in de tussentijd worden binnen 7 werkdagen teruggestort.

Ook stortingen met iDeal zijn nog steeds (tijdelijk) opgeschort. 

Vergunningen Binance 

Binance heeft de afgelopen weken veel aandacht getrokken. Volgens de Financial Conduct Authority beschikt het platform nog niet over de goedkeuring om deze diensten aan te bieden. Een soortgelijk bericht kwam naar buiten door de Canadese functionarissen in Ontario.

Vanaf dat moment heeft Binance veel kritiek over zich heen gekregen. Ook werden ze getroffen door een strafrechtelijke klacht vanuit de Thaise autoriteiten. Ze zouden opereren zonder hier een geldige vergunning voor te hebben.

Reactie Binance 

De CEO Champeng Zhao heeft op woensdag 7 juli een brief gepubliceerd als reactie op de problemen waar Binance de afgelopen weken mee te maken heeft.

“Het opstellen van een eerste reeks normen is van cruciaal belang, voor de snel en aanhoudende groei van de industrie. En wij van Binance willen hier een positieve bijdragen aan leveren.”

Verder in deze brief geeft de CEO aan dat Binance druk bezig is met uitbreiden van de internationale compliance-teams, gelokaliseerde bedrijfs- en operationele teams, zodat in de toekomst de lokale regelgevingen op juiste wijze nageleefd kunnen worden.

Binance is de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid net zoals de complete cryptocurrency industrie. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat deze internationale regelgevingen tot stand zouden komen. Deze ontwikkelingen zijn op langer termijn alleen maar een positieve ontwikkeling.

 

Wilt u wel gemakkelijk uw crypto kopen? Op Bitvavo of Bitcoinmeester kunt u deze gemakkelijk en veilig aanschaffen. 

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner