Nieuws

Bitcoin dominance duikt onder 50%. Altseason nadert?

Bitcoin Dominance

Voor de eerste keer sinds bijna 3 jaar, is de Bitcoin dominance (BTC.D)  onder de 50% gekomen. Bitcoin dominance houdt simpelweg in, hoe dominant BTC is, tegenover de rest van alle cryptocurrency.

Voorbeeld: Stel dat de exacte market cap van BTC $1.000.000 is, en de market cap van alle andere cryptocurrency bij elkaar is $3.000.000, dan is de BTC.D in dit geval 25%. Dit omdat BTC 25% van de cryptomarkt vertegenwoordigt.

Echter heeft de BTC.D nog nooit op een zo laag percentage gestaan als 25%. Het laagste percentage dat de BTC.D ooit bereikt heeft was 35,41%. Dit was op 13 januari 2018. Er zijn mensen die denken dat we dit jaar de ondergrens van 35,41% gaan verbreken, maar de tijd zal dit uit moeten wijzen.

                                                               

Altseason

Altseason is een term die menig crypto enthousiast waarschijnlijk al eens gehoord heeft. Er is echter geen vaste definitie te koppelen aan deze term. In de basis wordt hiermee bedoeld dat de altcoins (alle andere cryptocurrency dan BTC), een groter procentueel aandeel vertegenwoordigen in de crypto market cap dan BTC. Tijdens altseason “vliegen” enorm veel cryptocurrency ineens omhoog in waarde.

Tijdens de vorige altseason, welke grofweg duurde vanaf eind 2017 tot halverwege 2018, is er een coin geweest die maar liefst 1.581.942% is gestegen! Toen deze coin voor het eerst live ging, kostte deze $0,000019 en deze heeft gepiekt op $0,300588. Voor het geval je mond nog niet open is gevallen van deze cijfers: in het meest gunstige scenario zou dit betekenen, dat wanneer je $1.000 dollar zou hebben geïnvesteerd, deze investering op zijn piek $15.819.420 waard zou zijn geweest.

                                                                                                                                                                                               

Het klinkt haast onwerkelijk, maar tijdens een altseason komt het regelmatig voor dat een coin x100 gaat. Wel willen we benadrukken dat zo hard als een coin omhoog kan gaan, deze ook weer terug omlaag kan gaan. Denk dus na over je investering.

Terugkomend op de BTC.D

Zoals eerder gezegd is de BTC.D de afgelopen weken dus flink gezakt. De verwachting is dat deze geleidelijk aan verder gaat zakken. Tot welk niveau dit precies gaat zijn, dat weet niemand.

Sommige mensen denken of vinden dat altseason al is begonnen, echter lijkt het waarschijnlijker dat we in de aanloop hiernaartoe zitten. De reden hiervan is dat de waarde van Ethereum (ETH), flink aan het stijgen is t.o.v. Bitcoin (ETH/BTC). Sterker nog, deze is al een aantal dagen nieuwe All Time High’s (ATH) aan het creëren.
Onderstaand plaatje geeft je een idee over hoe “de weg naar altseason” er volgens velen uit zou moeten zien.

Path to altseason

Conclusie

De komende maanden zouden wel eens erg interessant kunnen gaan worden. Los van het feit dat er de afgelopen tijd nieuwe crypto projecten zijn gelanceerd, zullen er nog steeds veel nieuwe bij gaan komen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid altseason alleen maar ten goede komen. 

Ethereum, Bitcoin of andere cryptocurrency kopen?

Klik hier en profiteer van gratis € 1.000 handelskosten. 

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.