Nieuws

Bitcoin mining-rigs in de verkoop

Bitcoin mining-rigs

Veel miningfarms in China hebben hun mining-rigs recentelijk afgesloten, dit betreft vooral de wat oudere mining-rig modellen omdat de kosten niet meer opwegen tegen de baten.

Oudere mining-rigs, waaronderde Antminer S7, T9 en de Avalon A741, hebben al de “shutdown-prijs” bereikt (de kritieke BTC-prijs waaronder mining-rigs moeten worden gesloten wegens gebrek aan winstgevendheid), volgens F2Pool, een van de grootste mining-pools gevestigd in China.

Bitcoin mining-rigs farms

 

Sommige kleine en middelgrote mining-farms in het Chinese Xinjiang en Binnen-Mongolië verkopen naar verluidt hun miners op de tweedehandsmarkt om de kosten te dekken. Ironisch genoeg is een mining-rig slechts één twintigste waard van wat het vorig jaar dezelfde tijd was.
Het is echter nog steeds moeilijk om deze gespecialiseerde machines te verkopen, zelfs tegen dergelijke prijzen. Zoals een gebruiker van Reddit heeft gereageerd:

“Bijna niemand, met goede reden, is bereid tweedehands miner fans of PSU’s te kopen. Ik zou ook geen onderdelen van een mining-farm kopen, zelfs niet met een korting van 80%.”

De Hashwar

Sinds de BCH Hashwar is de prijs van Bitcoin blijven dalen. Ondertussen maakt de aanhoudende droogte in Sichuan en het tekort aan elektriciteit hierdoor, het nog duurder om te minen. Ondanks de recente crash op de cryptocurrency-markt, komen er nog steeds nieuwkomers het mining-spel binnen, die een sprankje hoop zien. Dit komt omdat velen ervoor kiezen te stoppen met minen en daardoor de moeilijkheidsgraad van mining kan afnemen. Dit biedt weer kansen voor de kleinere partijen.

Veel gevorderde particuliere miners houden de moed  hoog: “Het is nu niet zo winstgevend, maar ik kan nog steeds wat geld verdienen.” En daarbij, “Ik heb nog steeds de mijne draaien, maar dat komt omdat het koud is en minen goedkoper is dan een kachel draaien.” Aldus een miner.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.