Nieuws

Blockchain gebruiken om rampenbestrijding te verbeteren

cryptobieb blockchain rampenbestrijding

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft een rapport uitgegeven waarin het grote potentieel van blockchain wordt benadrukt om de effectiviteit van hulp bij rampen te verbeteren.

Blockchain rampenbestrijding in opkomst

Terwijl Indonesië zich in minder dan een jaar terugtrekt van zijn tweede dodelijke tsunami, is het duidelijk dat de dreiging van natuurrampen altijd aanwezig is. Naarmate de dreiging van de klimaatverandering groeit, lijken natuurrampen zoals tsunami’s, orkanen en hittegolven frequenter te worden. Daarom moeten op de korte termijn maatregelen voor rampenbestrijding worden geïntensiveerd en zo efficiënt mogelijk worden gemaakt.

Dit is waar blockchain mogelijk in kan treden, volgens een nieuw rapport van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het bureau van Defensie Logistiek Agentschap hield een tweedaagse bijeenkomst in Philadelphia, georganiseerd door het Continuous Process Improvement (CPI) -kantoor, en keek hoe Blockchain de reeds geslaagde inspanningen, zoals de noodhulp in Puerto Rico, na de orkaan Maria in 2017, kon verbeteren.

Supply Chain & Logistiek

De uitkomst van de bijeenkomst heeft geconcludeerd dat er veel gebieden zijn waar blockchain kan helpen bij efficiëntere proces management en het in kaart brengen van logistiek tussen verschillende instanties, waaronder FEMA, het Army Corps of Engineers, Troop Support en Construction and Equipment.

CPI-management analist Elijah Londo heeft hoge verwachtingen van het potentieel van de technologie om een reële impact te hebben op toekomstige operaties. Hij legde uit: “Het potentieel is absoluut enorm. Over blockchain gesproken, je hoort experts die het vergelijken met het transformeren van vertrouwen of transacties op dezelfde manier waarop internet van communicatie veranderde. Andere agentschappen en landen onderzoeken ook deze technologie. “

Op dit moment worden de inspanningen uitgevoerd via centraal beheerde systemen die een obstakel vormen voor belanghebbenden die realtime gegevens synchroniseren. Het resultaat is dat supply chain- en logistieke informatie niet altijd honderd procent up-to-date is.

Marko Graham, adjunct-directeur van de eenheid Construction and Equipment van DLA, legde uit hoe dit zou helpen bij het gladstrijken van supply chains:

“Dit is waar ik kan zien waar blockchain een grote hulp zou zijn geweest [in de hulpverlening]. Doorlopende materiaalspecificaties en volg gegevens van de fabrikant die de grondstoffen koopt om het vervoer te krijgen en het op de schepen te krijgen. “

Overheidsagentschappen gaan door met Due Diligence

Londo ging verder en verklaarde dat overheidsinstanties zowel in als buiten de VS belangrijk onderzoek doen naar blockchain en hoe het kan helpen met interne processen.

“We onderzoeken de technologie”, zei Londo. “We zijn zo slim als we kunnen over wat het is, wat de industrie erover zegt, hoe de toekomst eruit zou kunnen zien, hoe dit van toepassing is op toeleveringsketens en hoe andere industrieën het gebruiken. We doen onze due diligence.”

De CPI werkt samen met het Amerikaanse transportcommando en de wereldwijde vrachtgigant Maersk en IBM om een blockchain-platform voor supply chain management te bouwen dat het doel heeft om tot op de minuut informatie over supply chain-processen te bieden.

In andere gebieden heeft het Department for Homeland Security $800.000 subsidies aangeboden aan startups die oplossingen willen bieden voor valse documentatie met blockchain-technologie.

De Verenigde Arabische Emiraten heeft als doelstelling van 2021, om 50% van de overheidstransacties te verwerken met behulp van blockchain-technologie.

Blockchain biedt mogelijk oplossingen voor inefficiënties op zoveel gebieden. Het is gemakkelijk om slechts te kijken naar cryptocurrency maar voor elk gebied waar het bijhouden van gegevens en het contact tussen verschillende instanties wordt uitgevoerd, kan het mogelijk een gamechanger zijn.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.