Nieuws

Braziliaanse supermarkt Oásis start met cryptocurrencies

Braziliaans supermarkt met cryptocurrencies gestart cryptobieb

In Zuid Amerika zijn supermarkten bezig met blockchain en cryptocurrencies. Een Braziliaanse supermarktketen in Rio de Janeiro is onlangs begonnen met het accepteren van cryptocurrency betalingen. Deze supermarkt heet Oásis Supermercados. Volgens lokaal nieuwsbureau Portal do Bitcoin kunnen de klanten van de keten in Rio de Janeiro nu hun boodschappen betalen met behulp van Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin.

De aanleiding

Een van de managers van het bedrijf, genaamd Douglas Andrade, kwam met het idee nadat hij zijn broer hierover sprak. De interesse kwam naar aanleiding van een video. Hij was zo geïnteresseerd dat hij direct zijn broer heeft gebeld. Het bedrijf heeft naar verluidt een jaarlijkse omzet van $ 6,5 miljoen en 90 werknemers, waarvan 20 cassières. Deze zijn nu allemaal getraind om crypto betalingen te accepteren.

Andrade: “Het is echt gemakkelijk. Het is net als een betaling per creditcard. De klant zegt met welke cryptocurrency hij wil betalen, de operator typt het bedrag in en het systeem rekent dit om in de desbetreffende crypto. De klant scant vervolgens de QR-code en klaar“. De keten accepteert cryptocurrencies via Coinwise, een bedrijf dat de cryptocurrencies die ze ontvangen omzet. Binnen drie dagen ontvangt het bedrijf haar betalingen in de Braziliaanse munteenheid.

Vertrouwen in bitcoin tijdens de bearmarkt

De beweging komt doordat Bitcoin lijkt te herstellen van een Bear-markt. Deze markt heeft een jaar geduurd en de prijs is meer dan 80% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit. Het Braziliaanse ministerie van federale belastingontvangsten (RFB) onthult dat het op zoek is naar toezicht op de activiteiten van bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrencies. Dit met name om belastingontduiking en witwassen van geld te voorkomen. De benadering heeft de eigenaren van Oásis Supermercados kennelijk niet afgeschrikt.

Cryptocurrency uitwisselingen in het land, zoals deze case, hebben de afgelopen maanden met problemen te kampen gehad, waarbij Huobi zelfs zes van zijn tien werknemers in Brazilië heeft ontslagen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.