Crypto-oplichter gepakt voor het stelen van 5,6 miljoen

De Nederlandse oplichter Pieter J. gaat de gevangenis in. Hij stal namelijk maar liefst 5,6 miljoen euro van mensen die via hem zouden gaan ‘investeren’ in crypto. Drie jaar geleden, toen hij 24 jaar oud was, richtte hij namelijk het bedrijf Bitnexfast op. Bitnexfast zou een investeringsbedrijf worden, maar het bleek een grote oplichting. 

De gevangenisstraf van Pieter

Hij krijgt een gevangenisstraf van 27 maanden opgelegd, waarvan er 12 voorwaardelijk zijn. Hij geeft zelf aan enorm veel spijt te hebben van de oplichting, hoewel hij enkele maanden geleden een tweede cryptobedrijf oprichtte. 

Pieter J. gaat wel in hoger beroep. Hij is het zelf niet eens met zijn gevangenisstraf. 

Hij zou met dit bedrijf rendementen aan halen voor zijn investeerders via day-trading. Hij beloofde aan zijn potentiële klanten een rendement van 0,5 tot 1 procent per dag. Klanten zouden dat rendement elke dag uit kunnen cashen. Een geweldige deal dus, maar het bleek te mooi om waar te zijn.

De les die je hieruit moet trekken is natuurlijk dat je altijd alert moet blijven. Let op aan wie je je geld geeft en aan wie niet. Je kunt natuurlijk ook zelf investeren, bijvoorbeeld via Huobi! Via deze link ontvang je 30% korting op al je fees. 

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$27000
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd

Partner