Nieuws

Cryptocurrencies geaccepteerd door grote Amerikaanse winkelketens

Crypto als betaalmiddel

Sinds de oprichting van Bitcoin ruim 10 jaar geleden is het erg lastig gebleken om Bitcoin te gebruiken waar het initieel voor is ontworpen, namelijk betalen. Echter lijkt daar verandering in te komen, aangezien enkele grote namen binnen de retail zoals Whole Foods, Nordstrom en Crate and Barrel meewerken aan een initiatief om cryptocurrencies een toegankelijker betaalmiddel te maken.

Flexa en Gemini

Dit initiatief is geboren uit een samenwerking tussen betalingsverwerker “Flexa” en het digitale valutabedrijf genaamd opgericht door Winklevoss genaamd “Gemini”. Flexa heeft een app ontwikkeld genaamd “Spedn” waarmee gebruikers kunnen betalen met Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en de Gemini Dollar.
De “Spedn” app speelt goed in op de opkomst van betalingen via mobiele telefoons. De app wordt geaccepteerd door de digitale scanners die door veel grote retailers gebruikt worden. Flexa heeft het dus zeer toegankelijk gemaakt voor consumenten om met cryptocurrencies te betalen. De winkelier die de betaling in cryptocurrencies ontvangt kan kiezen om deze in cryptocurrencies of dollars te accepteren en ontvangt deze betaling ook direct.

Commentaar Flexa & Gemini

Tyler Spalding, Co-oprichter en CEO van Flexa, reageerde als volgt op deze ontwikkeling: “Dit is de eerste situatie waarin wereldwijd gedecentraliseerde retail betalingen gedaan kunnen worden, waarmee handel toegankelijker en efficiënter wordt gemaakt voor miljarden mensen. De oude betalingssystemen zijn gecompliceerd en prijzig. Deze oplossing geeft cryptocurrencies een kans om deze problemen aan te pakken en geeft winkeliers de kans om gebruik te maken van goedkoop en fraude resistent betalingsverkeer. “ De CEO van Gemini, Tyler Winklevoss, reageerde ook zeer positief op het bovenstaande initiatief: “Deze technologie legt de nadruk op het gebruik van cryptocurrencies in plaats van investeren en speculeren. Deze ontwikkeling is een goede stap in het volledig realiseren van de potentie en macht die cryptocurrencies kunnen hebben.”

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.