Nieuws

Facebook past beleid cryptocurrency advertenties aan

Facebook blockchain

Social media gigant Facebook kondigde op 8 mei 2019 aan dat het haar advertentiebeleid voor cryptocurrency– en blockchain bedrijven gaat versoepelen. Momenteel hebben ze een complete ban op advertenties gekoppeld aan cryptocurrencies en blockchain. Facebook’s beleid zal worden aangepast in aanloop naar de ontwikkeling en lancering van Facebook’s eigen stablecoin.

In een officieel bericht heeft Facebook meer duidelijkheid gegeven over hun nieuwe beleid. Het verbod op crypto en blockchain advertenties komt uit januari 2018, toen de markt flink naar beneden ging. De hoofdreden voor de ban was dat Facebook hun gebruikers in bescherming wilde nemen voor de rumoerige marktomstandigheden. In juni van dat jaar introduceerde Facebook een beoordelingsprocedure.

In de post staat het volgende:

We hebben geluisterd naar feedback en de effectiviteit van ons beleid beoordeeld. We vereisen nog steeds een aanmelding en beoordeling van advertenties als het gaat om de promotie van cryptocurrency. Echter, deze beoordeling zal niet meer van kracht zijn voor advertenties die gaan over blockchain-technologie, nieuws, educatie en events aangaande cryptocurrency.

Facebook coin

Het nieuws valt samen met het nieuws dat Facebook voor een eigen stablecoin gaat, die naar horen zeggen gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De stablecoin zal waarschijnlijk FB Coin gaan heten. Volgens verschillende bronnen is het bedrijf in gesprek met Visa en Mastercard om de ontwikkeling mogelijk te maken. Ook is Facebook op zoek naar een investering van $1 miljard dollar om in het project te investeren. Een andere bron vertelt dat Facebook het handelsmerk ‘Libra’ heeft verworven voor haar crypto munt. Bronnen binnen Facebook hebben geweigerd commentaar te geven op de ontwikkelingen.

Het bedrijf begon vorig jaar met het ontwikkelen van een speciaal blockchain team, wat inmiddels bestaat uit 50 leden. David Marcus is bijvoorbeeld weggehaald bij PayPal, hij was daar directeur. Daarnaast zijn er nog 10 mensen van PayPal overgenomen. Het team dat de cryptomunt voor Facebook ontwikkelt is door het jaar steeds groter geworden.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.