Waar bent u naar op zoek?

Fortnite accepteert betalingen met Monero

Edit: 07-01-2019:

Fortnite werkt toch niet samen met Monero

Het bleek slechts een onjuist gerucht te zijn dat Fortnite samen zou werken met Monero. Lees hieronder het oorspronkelijke bericht.

Je zou het afgelopen jaar onder een steen moeten leven om niet van Fortnite gehoord te hebben; de videogame die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Fortnite is een online videogame uitgebracht in de zomer van 2017 en is ontwikkeld door Epic Games die. Naar verluidt spelen meer dan 125 miljoen spelers wereldwijd de game. In oktober 2018 werd Epic Games geschat op meer dan $ 15 miljard. Nu heeft Monero op 1 januari getweet dat de merchandise store van Fortnite is begonnen met het “exclusief” accepteren van de cryptocurrency Monero als een betalingsoptie.

Monero-betalingen verwerkt via GloBee

Meer in het bijzonder lijkt het erop dat Epic Games, de studio achter het fenomeen online gaming, een samenwerking aangaat met GloBee. GloBee is een cryptocurrency-betalingsservice waarmee retailers digitale valuta kunnen accepteren. Verder is GloBee geïntegreerd in ‘Retail Row’ – de eigen merchandise store. Hoewel GloBee ondersteuning biedt voor cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ripple en Litecoin, wordt Monero momenteel de enige cryptocurrency die wordt ondersteund. Het nieuws dat Fortnite ondersteuning voor cryptocurrency-betalingen zou introduceren, al was het ‘’maar’’ met Monero, wordt wijdverspreid door veel spelers geprezen. Het spel is een groot succes, dat naar verluidt wereldwijd 125 miljoen spelers telt.

Monero met Fortnite, epic Games

Bovendien leidde het succes van Fortnite de waardering van Epic Games tot een duizelingwekkende $15 miljard in oktober 2018. Het is daarom begrijpelijk dat gebruikers van cryptocurrency enthousiast zijn over de vooruitzichten die deze integratie zou kunnen brengen.

Cyberaanval

Dit is echter niet het eerste nieuws gerelateerd aan cryptocurrency met betrekking tot Fortnite. Het cybersecurity-bedrijf, Malwarebytes, onthulde in oktober dat sommige malware-oplichters een poging deden om de bitcoin-wallet-adressen van Fortnite-gamers aan te vallen. Meer specifiek probeerden dergelijke frauduleuze acteurs apparaten te infecteren met kwaadaardige downloads van malware. Deze downloads beloofden naar verluidt een gratis versie van Fortnite’s seizoen zes en cheats, maar waren eigenlijk geladen met code die bedoeld was voor gegevensdiefstal. Desalniettemin is dit recente nieuws dat Monero wordt geaccepteerd als betalingsoptie ongetwijfeld positiever nieuws. Het valt nog te bezien of GloBee en Epic Games in de toekomst andere cryptocurrency betaling alternatieven via GloBee zullen ontgrendelen.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner