McDonalds China geeft 188 NFT’s weg op 31e verjaardag

McDonalds China geeft 188 NFT’s weg op hun 31e verjaardag. Bijzonder natuurlijk, aangezien de Chinese overheid niet zo te spreken is over crypto en daarmee waarschijnlijk ook niet over NFT’s. Wel erg leuk natuurlijk, zo’n “Big Mac Rubik’s Cube” non fungible token.

De NFT van McDonalds

McDonalds China gaat dus 188 Big Mac Rubik’s Cube NFT’s weggeven op hun 31e verjaardag. Zij zullen deze weggeven aan Chinese werknemers en klanten als onderdeel van een weggeefactie.

Er worden er dus maar 188 weggegeven en dat betekent dat de NFT vrij zeldzaam is. De kans dat deze flink wat waard gaat worden is dan ook zeker aanwezig. De NFT heeft een bijzonder uiterlijk. Hij is namelijk gebaseerd op de driedimensionale structuur van het nieuwe Chinese hoofdkantoor van McDonalds.

De NFT’s zijn gebouwd op de Confluux blockchain en zijn gemaakt in samenwerking met Cocafe, een agency die gespecialiseerd is in het creëren van digitale assets. Zij geven aan ervoor te zorgen dat “elk werk uniek is, niet in stukjes gehakt kan worden en voornamelijk dat er niet mee geknoeid kan worden”.

Wat opvallend is, is dat een groot deel van de aandelen van McDonalds China in handen is van de CITIC Group, een investeringsbedrijf in eigendom van de Chinese overheid. Dit maakt het dus extra opvallend, aangezien deze zelfde Chinese overheid totaal geen fan is van crypto en bijvoorbeeld Bitcoin al meerdere malen verbande. Dat zij dus indirect meewerken aan een NFT collectie hadden de meesten waarschijnlijk niet verwacht.

De Chinese overheid is zelfs zo tegen crypto, dat enkele van de grootste Chinese cryptobedrijven hebben aangegeven out of business te gaan. Zo stopt Huobi, één van ’s werelds grootste crypto exchanges, eind dit jaar met Chinese klanten.

Dit houdt ons in Europa natuurlijk niet tegen! Wil jij van start gaan met crypto? Wordt dan lid van onze gratis Telegram-groep en begin vandaag nog met leren!

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$27000
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd

Partner