Waar bent u naar op zoek?

New York introduceert cryptocurrency task force in de VS

Clyde Vanel, een afgevaardigde van de wetgevende macht van de New York State (NYS) en tevens voorzitter van de Subcommissie op het gebied van internet en nieuwe technologieën, heeft op donderdag 3 januari 2019 aangekondigd dat de staat de ‘eerste’ cryptocurrency taskforce van het land gaat introduceren.

Dit is gedaan via een Facebook-bericht. In deze Facebook post verklaarde Clyde Vanel dat New York de eerste staat in de Verenigde Staten (VS) zal zijn die een cryptocurrency task force gaat oprichten, die gericht is op het bestuderen van de regelgeving, het gebruik en definitie van digitale valuta. De gouverneur Andrew Cuomo tekende het wetsvoorstel genaamd “The Digital Currency Study Bill” in de wet op 21 december 2018.

In juni 2018 stemde het bankencomité van de NYS-wetgevende macht voor de voortgang van de wet om een task force voor digitale valuta’s te creëren. De leden van de taskforce – inclusief technologen, consumenten, investeerders, blockchain-bedrijven en academici – benoemd door de gouverneur, de senaat en de Assemblee zullen naar verluidt relevante rapporten moeten indienen vóór 15 december 2020. Het rapport bestudeert de impact van regelgeving op de ontwikkeling van digitale valuta’s en blockchain-industrieën in de staat, het gebruik van het effect van cryptocurrencies op lokale belastingontvangsten en de transparantie van de digitale valutamarkt.

Nieuwe ontwikkelingen in New York

Julie Samuels, executive director van een non-profitorganisatie die technische bedrijven in New York vertegenwoordigt, zei dat “cryptocurrencies en blockchain-technologie zonder twijfel jarenlang enorm van invloed zullen zijn op financiën en vele andere industrieën. “New York leidt het land in financiën. We zullen ook leiden in een goede regulering van FinTech. De taskforce van experts zal ons helpen de balans te vinden tussen een robuuste blockchain-industrie en een economische omgeving met cryptocurrencies, terwijl we tegelijkertijd New Yorkse beleggers en consumenten beschermen.“
Andere staten in de VS hebben ook wetgevingen ingevoerd. Dit was gedaan om overheidsinstanties te creëren om de potentiële impact van de blockchain- en crypto-industrieën te bestuderen. Connecticut richtte in juni een blockchainwerkgroep op om de technologie te bestuderen. De wet stelde ook tijdsbestekken vast voor het onderzoeken en het verstrekken van rapporten over het mogelijke gebruik van crypto bij criminele activiteiten.

Meer weten over Nederlandse wetgeving met betrekking tot cryptocurrency en belasting? Lees het hier!

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner