Nieuws

Nieuws uit Azië: NEO Global Capital

Neo Global Capital (NGC) Singapore

Neo Global Capital (NGC)heeft voor het eerst een tipje van de sluier opgelicht hoe zij naar blockchain projecten kijken. In een interview met BlockAsia laat NGC weten welke type projecten hun interesse wekt en wat de toekomstplannen van dit enorme investeringsbedrijf is.

Wat doet NGC om de trend in de blockchain-industrie bij te houden?

De blockchain industrie beweegt met een enorme vaart en één van de trends die NGC ziet is dat er een sterke drang van de wetgevende macht en grote spelers in de industrie is om de blockchain-industrie verder te legitimeren. Hier gaat NGC op inspelen door in projecten te investeren die hebben laten zien dat ze voldoen aan geldende wet- en regelgeving, een competitieve mindset hebben en het vermogen om een probleem op te lossen dat niet eerder opgelost kon worden. Uiteraard met behulp van blockchain. Daarbij is NGC van plan de projecten die zij op het oog hebben actief te adviseren en informeren om zodoende te voldoen aan de eisen van de markt.

Daarnaast is NGC een partnership aangegaan met de University of California, Berkeley en de nationale universiteit van Singapore. NGC hoopt hiermee de industrie te steunen met de ontwikkeling en opvoeding van nieuw blockchain-talent op wereldklasse niveau. De industrie heeft op dit moment namelijk een ernstig tekort aan talent, goede blockchain-initiatieven en ondersteuning vanuit het hoger onderwijs. Met deze zet is NGC van plan een open gemeenschap te creëren van academici en experts met de hoop dat andere vergelijkbare opleidingsinitiatieven uitgerold worden. NGC draagt hierdoor bij aan het bouwen van de volgende generatie blockchain-experts.

NGC investeert in Ontology en Hadron

Eén van de meest recente investeringen van NGC betreffen zowel Ontology als Hadron. NGC geeft aan dat vanwege de ervaring die zij zelf in huis hebben het vermogen hebben om blockchain-projecten goed te beoordelen, daarbij zal uiterst voorzichtig bekeken of het project die zij onder de loep hebben wel echt een blockchain-oplossing nodig heeft.
Sectoren waarvan NGC denkt dat blockchain absoluut een waardevolle toevoeging kan zijn betreffen oplossingen met betrekking tot identiteit, gaming en financiële diensten. Ontology biedt volgens NGC goede oplossingen met betrekking tot de bescherming van de digitale identiteit van mensen. Zo wil Ontology diensten aanbieden waarbij het voor men niet langer nodig is om zaken als NAW-gegevens achter te laten wanneer je gebruik maakt van bepaalde diensten online. Volledige zeggenschap over je eigen data is daarbij het credo.
Verder helpt Hadron met het outsourcen van rekenkracht. Hadron is opgericht door mensen van Harvard, Google en Stanford en beoogt automatisch bepaalde rekentaken van bedrijven over te nemen zodat deze sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Daarbij heeft Hadron een partnership met NASA, waar zij een ondersteuningsrol hebben het verwerken van data van de beroemde Hubble-telescoop. 
 
NGC geeft verder aan dat zij bovenal geïnteresseerd zijn in projecten met een sterk team en noemen dit ook wel het hart van het project. Daarbij worden vragen gesteld als: “heeft het project een sterke leiderschap?” En, “Heeft het team een hoog succespercentage met betrekking tot projecten uit het verleden?” Uiteindelijk is een sterk team de beste indicator of een project succesvol gaat zijn en de test der tijd zal doorstaan.

 

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.