Nieuws

Overstock betaalt belasting in Bitcoin

Overstock bitcoin payment cryptobieb

Het cryptocurrency-vriendelijke bedrijf Overstock.com heeft donderdag 3 januari aangekondigd dat het bedrijf een deel van zijn bedrijfsbelastingen zal betalen aan de staat Ohio met Bitcoin. Overstock gebruikt de Ohiocrypto.com-website van de staat om dit jaar de bedrijfsactiviteiten belasting te betalen.

Digitale revolutie van Overstock

In november lanceerde de Amerikaanse staat Ohio een betaalportaal waarmee bedrijven belastingen kunnen betalen met Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) via de betalingsdiensten van Bitpay. Op 3 januari jl. kondigde Overstock aan dat zij het eerste grote Amerikaanse bedrijf was dat een deel van de bedrijfsbelastingen in Ohio betaalde met cryptocurrencies.

Overstock CEO en oprichter Patrick Byrne heeft tijdens de aankondiging uitgelegd dat vooruitstrevende staten zoals Ohio ervoor zullen zorgen dat de VS niet zal achterblijven tijdens de digitale revolutie. “We hebben lang gedacht dat een doordachte invoering door de overheid van opkomende technologieën zoals cryptocurrencies de beste manier is om ervoor te zorgen dat de VS onze plaats in de voorhoede van de steeds verder oprukkende wereldeconomie niet zal verliezen,” zei Byrne. De overstock-CEO benadrukte ook het belang van niet-beperkende wetgeving over dit soort technologieën. Byrne vervolgde met:

“Overstock is er trots op samen te werken met vooruitstrevende regeringen en functionarissen zoals de staat Ohio en penningmeester Mandel om een tijdperk van vertrouwen te helpen inluiden door technologie voor de essentiële financiële systemen van onze natie.’’

Betalen met Cryptocurrency goedkoper

Er zijn 23 soorten belastingen die kunnen worden betaald met behulp van BTC en BCH in de staat Ohio en Overstock zal gebruik maken van de mogelijkheid om zijn commerciële activiteiten belasting (CAT) te betalen. Ohio-penningmeester Josh Mandel legde uit dat belastingbetalers die creditcards gebruiken een belasting van 2,5 procent moeten betalen, terwijl cryptocurrency-betalingen slechts 1 procent kosten. Omdat Overstock zijn CAT vroeg heeft betaald met behulp van een digitaal activum, zal het echter geen vergoeding in rekening brengen, aangezien aanvragen vóór de deadline vrijgesteld zijn van vergoedingen.

Mandel heeft ook uitgelegd dat Ohio het programma in 2020 zou kunnen uitbreiden door andere soorten belastingen en mogelijk meer cryptocurrencies toe te voegen. De treasurer van de staat legde uit dat het kabinet van de regering verheugd is om Overstock de nieuw gelanceerde crypto betaaldiensten van Ohio te omarmen.

“We juichen Overstock toe omdat zij het eerste nationale merk in Amerika werd dat zich registreerde om belasting te betalen via cryptocurrency – Hun omarming van blockchain-technologie was zijn tijd ver vooruit en we zijn er trots op dat ze lid worden van Ohiocrypto.com,” zei Mandel.

Pro-cryptocurrency

De oprichter, Byrne, is al geruime tijd voorstander van cryptocurrencies en zijn bedrijf was een van de eerste grote retailers die begon met het accepteren van Bitcoin. Het bedrijf werkt ook aan een eigen blockchain-project en kondigde aan dat het in 2017 een breder assortiment van digitale valuta’s accepteert. In een recent interview verklaarde Josh Mandel dat hij gelooft dat het nieuwe belasting verzameling programma meer “gemak” zal toevoegen aan bedrijven zoals Overstock en hij kijkt er naar uit om andere bedrijven belasting te laten betalen met deze vorm van geld.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.