Nieuws

Presearch | Een nieuwe CTO, Nodes, en meer!

Presearch | Een nieuwe CTO, Nodes, en meer!

Degene die Cryptobieb al langer volgen hebben vast onze coin review ‘Presearch: De zoekmachine die je beloont om te zoeken’ gezien. Kort samengevat bouwt het Presearch team een gedecentraliseerde zoekmachine, die gebruikers beloont tijdens het zoeken en uiteindelijk volledig community-aangedreven zal zijn.

Per zoekopdracht geeft Presearch 0.25 PRE tokens aan de gebruiker, met een maximum aantal van 8 tokens per dag. Dit kan in de lange termijn oplopen simpelweg door Presearch als standaard search engine te gebruiken i.p.v. Google. Tevens is je privacy een stuk beter door te zoeken op Presearch i.p.v. Google. In een wereld waarin een paar grote bedrijven heel veel macht hebben, over heel veel data beschikken en je privacy niet goed waarborgt, is het tijd voor een verandering.

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat we over Presearch geschreven hebben. En, inmiddels is er dan ook heel veel veranderd! We zullen een aantal dingen even voor je op een rijtje zetten:

Beloond worden om te zoeken

Op dit gebied is niet veel veranderd. Al sinds 2017 worden gebruikers beloond met PRE Tokens om te zoeken op het platform. Het team heeft echter hard gewerkt om misbruik van het systeem tegen te gaan en heeft inmiddels een goed anti-abuse systeem in werking.

Het is belangrijk dat de zoekmachine gebruikt wordt door echte gebruikers, die daadwerkelijk zoeken wanneer zij iets willen vinden. Anders is de traffic niet interessant voor adverteerders, wat zou betekenen dat het beloningsmodel zoals deze nu in stand is niet zou werken. Inmiddels wordt bijna al het misbruik tegen gegaan en zijn ook bots compleet verleden tijd. Voor de gewone gebruiker zoals jij en ik maakt dat helemaal niet uit, wij kunnen gewoon doorzoeken terwijl onze beloningen over de tijd rustig blijven oplopen.

Keyword Staking

In januari 2020 lanceerde het team het zogeheten ‘Keyword Staking Ad Platform’. Met de lancering van dit platform kwam er een compleet nieuwe use case voor de PRE Token, namelijk keyword staking. Hoe dit precies werkt is volledig uitgelegd in deze Medium post.

Kort samengevat betekent het dat gebruikers PRE Tokens kunnen staken op een keyword. Denk hierbij aan keywords als ‘How to buy Bitcoin’, ‘Bitcoin’, ‘Cheap Flights’, en zo zijn er duizenden andere keywords die gestaked kunnen worden. Gebruikers die de hoogste stake hebben op een keyword kunnen een advertentie plaatsen op dit keyword. Iedere gebruiker die dit woord (of een zin met dit woord) zoekt zal deze advertentie zien. Adverteren is gratis t/m januari 2021 en het team werkt er hard aan om in die tussentijd het platform te verbeteren.

Dit is interessant voor zowel adverteerders, als bloggers, als individuen die bijvoorbeeld hun affiliate links promoten (denk hierbij aan een Binance referral link, Amazing affiliate link, o.i.d.).

Een Nieuwe CTO

30 juni 2020, maakte het Presearch team bekend een nieuwe CTO aan het team toegevoegd te hebben. Het gaat hierbij om Trey Grainger, een search expert die voorheen werkte als Chief Algorithms Officer bij LucidWorks. Ook heeft Trey meerdere boeken geschreven, waaronder Powered Search en Solr in Action en werkt hij als consultant voor verschillende organisaties.

Trey is al drie jaar lang advisor geweest voor het team en kent Presearch dan ook al hartstikke goed. Hij zal zich op de korte termijn voornamelijk bezighouden met het lanceren van een nieuwe white paper, roadmap en de ontwikkeling van een node-based architecture, wat ervoor zal zorgen dat er eindelijk sprake zal zijn van ‘decentralized search’.

Trey Grainger
CTO PreSearch

Node-based Architecture

De node-based architecture zal opnieuw een nieuwe use case geven aan de PRE Token. De founder en CEO van Presearch, Colin Pape, vermelde recent dat het team werkt aan een node-based architecture, wat betekent dat individuen search nodes zullen kunnen gaan runnen.

Door dit te doen zullen gebruikers beloond worden met PRE Tokens. Hoeveel tokens er nodig zijn om een node te runnen, wat de beloning hiervoor is en hoe het allemaal precies zal werken zal nog vermeld moeten worden.

Wat we wel weten is dat dit een interessante wending geeft aan het project, waarin het een stap dichterbij maakt naar het worden van een volledig gedecentraliseerde en community-driven search engine.

Nog Geen Lid?

Mocht dit je interesse gewekt hebben en mocht je nu gebruik gaan willen maken van Presearch.

Registreer je dan gratis aan voor een account via deze link & ontvang 50 PRE Tokens nadat je 30 dagen lang gebruik hebt gemaakt van de zoekmachine: Registreren voor PreSearch 

Presearch is 100% gratis the gebruiken en je kunt het eenvoudig als je default search provider instellen op je browser via deze extensie:

Google Chrome / Brave: https://chrome.google.com/webstore/detail/presearchorg-search-exten/inpoelmimmiplkcldmdljiboidfkcfbh

Firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/presearch-org-search-extension/

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.
Cryptobieb Moderator Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.