Waar bent u naar op zoek?

Prijzengeld betalen in digitale Guldens

Tijdens het internationale jaarlijkse ‘Footgolf’ sportevenement is de cryptocommunity van digitale guldens een partnership aangegaan met het sportevenement. Een crowdfundingsactie heeft deze partnership mogelijk gemaakt, hierdoor is Footgolf Capital Tour één van de eerste internationale sportevenementen die ervoor kiest haar prijzengeld in cryptovaluta uit te keren.

Het afgelopen jaar kwamen woorden als blockchain, digitale valuta’s en Bitcoin vaak in het nieuws. Niet iedereen heeft kennis wat blockchain exact is. Het ging daarom vaak niet over de techniek, maar juist over de mensen die veel geld verdienden met cryptocurrency, de zogenaamde cryptomiljonairs. De grote “gratis geld” hype lijkt inmiddels overgewaaid. Het is daarom weer tijd om te hebben over deze innoverende ontwikkelingen en mooie samenwerkingen die daarbij passen.

Partnership

In Nederland is er een samenwerking ontstaan tussen de Footgolf Capital Tour en het digitale betaalmiddel de Gulden. De Footgolf Capital Tour is het eerste internationale sportevent dat haar prijzengeld uitbetaalt in de digitale betaalmiddel de Gulden. De Gulden community kreeg de kans om deze partnership aan te gaan. Hetgeen wat ze met beide handen hebben opgepakt. Hierdoor is deze tour het eerste internationale sportevent dat door middel van crowdfunding een partnership heeft met een cryptovaluta.

Footgolf

Footgolf, dat in 2009 in Nederland is ontstaan, is een combinatie tussen Golf en Voetbal. Deze internationale sport maakt een sterke ontwikkeling door, met spelers uit Amerika, Italië, Zweden en zelfs Japan. De fase van grappen en grollen is voorbij en de sport wordt dan ook uiterst serieus genomen. Bekende oud-voetballer Evgeniy Levchenko staat bijvoorbeeld meerdere malen per week op de baan om te trainen. De sport kent steeds meer beoefenaars en een steeds internationaler karakter.

De digitale guldens

In 2014 is het initiatief de Gulden gestart. Het digitale betaalmiddel Gulden is bedoeld om iedereen de mogelijkheid te bieden om volledige controle te hebben over zijn of haar geld door middel van blockchain technologie. Er zijn meerdere decentrale (betaal)systemen, maar meestal is enige technische kennis nodig om hiermee om te kunnen gaan. Gulden doet dat anders: de Gulden biedt een laagdrempelige methode om betalingen te versturen en te ontvangen. Het aantal bedrijven waar je met de Gulden kan betalen stijgt wekelijks. Onlangs sloten in een dag tijd zelfs 8 horecagelegenheden in Groningen zich aan. De actieve community werkt er dagelijks aan om het aantal acceptanten te vergroten. Deze combinatie en een actieve groeiende community, maakt de Gulden een krachtig betaalmiddel met veel potentie.

De kracht van de community

Deze samenwerking is tot stand gekomen, doordat een community gelooft in deze samenwerking. “Niets is sterker dan een community, die een gezamenlijke doel heeft”, aldus Bas van den Hoogen van sportmarketing- en managementbureau Sporteyes die betrokken is bij het initiatief. In een week tijd heeft de community de benodigde financiën middels crowdfunding bij elkaar weten te brengen, maar daarnaast komen ze met waardevolle aanvullingen om deze samenwerkingen te optimaliseren. Volgens Van den Hoogen zullen er in de toekomst meer van dit soort samenwerkingen ontstaan. Blockchain zal ook in de sport haar positie pakken.
Wil je meer weten over digitale betaalmiddel de Gulden, kijk op www.gulden.com.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner