Nieuws

Samsung bouwt een Blockchain Mainnet op basis van Ethereum

Samsung Blockchain

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung ontwikkelt zijn eigen blockchain netwerk, wat waarschijnlijk zal leiden tot een eigen coin in 2020. Dit meldt een anonieme bron aan CoinDesk Korea. Zij zouden volgens bronnen denken aan een private blockchain, hoewel dit nog niet is bevestigd. Het zou in de toekomst ook om een openbare blockchain kunnen gaan, of een soort hybride – dat wil zeggen, een combinatie van publieke en private blockchains.

Samsung is het eerste telefoonmerk wat begonnen is binnen blockchain. Met de integratie van een aantal op blockchain gebaseerde technieken op de nieuwe Galaxy S10. Hierdoor is de technologie binnenkort eenvoudig te bereiken voor het mainstream publiek.

Samsung Coin

Daarnaast gaan zij een eigen token lanceren. Realistisch gezien is dit een logische stap. Projecten zoals EOS, Tron en zelfs Binance hebben allemaal een basis bij Ethereum. Wanneer de ontwikkeling van de blockchain is voltooid, kan Samsung ook overstappen om een ​​’Samsung Coin’ – token te lanceren. Dit samen met interne stablecoins van Facebook en JP Morgan.
Het is zeer waarschijnlijk dat als Samsung in de toekomst een openbare blockchain ontwikkelt, de coin kan dan openbaar worden verhandeld op cryptocurrency-uitwisselingen, net als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De coin is momenteel in ontwikkeling, maar de timing en richting van het nieuwe product is niet bevestigd. Het zal in eerste instantie worden aangedreven door Ethereum. Zelf heeft het bedrijf hierover geen officiële verklaring afgelegd, maar de speculatie laat zien hoe alomtegenwoordig de blockchain en de komst van tokens aan het worden is. Ethereum biedt een platform voor bedrijven en startups om toegang te krijgen tot blockchain technologie zonder ze helemaal opnieuw op te bouwen. De Mainnet zal hier ook op aanhaken.

Samsung Pay opgewaardeerd met Stablecoin

Dit is het platform waarmee je met hun telefoons in diverse winkels kan betalen. In Zuid-Korea heeft het platform bijvoorbeeld al meer dan 10 miljoen gebruikers en is daarmee een van de grootste mobiele betalings platforms van het land. Als het bedrijf besluit de wallet en Samsung Pay met elkaar te integreren, dan zou dit grote gevolgen kunnen hebben. Men kan dan veel gemakkelijker crypto gebruiken als dagelijks betaalmiddel.

Het lijkt erop dat er in eerste instantie gefocust gaat worden op een interne blockchain. Eén waar alleen het bedrijf toegang tot heeft, maar er wordt al nagedacht aan een publieke blockchain, maar veel daarover is nog niet naar buiten gebracht.

Blockchain acceptatie en token aankondiging tijdens de opkomst

Dat Samsung zich blijft vernieuwen op dit vlak blijkt ook het nieuws wat vorige maand bekend gemaakt is. Het bedrijf heeft 2,6 miljoen euro ($ 2,9 miljoen) geïnvesteerd in de cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger. Dat heeft Eric Larchevêque, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Ledger, op Twitter bevestigd. Samsung onthulde officieel de cryptocurrency wallet, die compatibel is met ether (ETH) en ethereum-gebaseerde ERC20-tokens, hoewel met name geen bitcoin in een vroege glimp.

Ook was er nieuws rondom de Galaxy S10 telefoons. Het bedrijf heeft onthuld dat zijn vlaggenschip Galaxy S10-smartphone een ingebouwde cryptocurrency portemonnee heeft. De telefoons worden geleverd met Samsung Knox en Samsung Pay waarmee het ook mogelijk is om wallet keys op te slaan.

Samsung nam onlangs deel aan een investeringsronde van $ 4 miljoen voor ZenGo, een smartphone-app voor cryptocurrency-portefeuilles. Net als Alibaba kijken zij al heel lang naar Blockchain. Net als de voorgestelde Facebook-munt, kan niemand zeker weten hoe de “tokenomics” van de mainnet en digitale asset zouden kunnen werken. Maar de kans is groot dat we er de komende jaren achter zullen komen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.