Waar bent u naar op zoek?

Tokenized Aandelen op DX Exchange

Volgens meerdere bronnen, zoals CCN lanceert Dx.exchange een nieuw cryptocurrencyplatform dat de aandelenmarkt tokeniseert. Het Fintech-bedrijf in Estland is de eerste niet-CFD crypto-uitwisseling die aandelenhandel aanbiedt die is gekoppeld aan de blockchain. Publiekelijk genoteerde bedrijven zoals Google, Facebook, Intel en Apple worden vermeld op DX.exchange. Dit bevestigde het bedrijf in een persbericht op donderdag 3 januari jl. Dit is de eerste keer dat men direct effecten kan kopen met populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin.

DX Exchange

DX Exchange is een nieuwe gereguleerde crypto exchange met een uitgebreide trading platform. De ontwikkeling en werking van deze handelsbeurs voor cryptovaluta staat onder toezicht van de Estse financiële autoriteit. Het hoofdkantoor van de exchange is dan ook gevestigd in Tallin, Estland. Verder wil de DX exchange onder toezicht staan van de ESMA (European Securities and Markets Authority). Het directieteam wil dat de DX exchange internationaal wordt erkend als een vertrouwde, transparante en volledig gereguleerde crypto handelsbeurs.

Zoals Bloomberg meldt, is de handel in aandelen op de cryptocurrency-uitwisseling zelfs mogelijk na sluitingstijd van de beurzen. Volgens het eigen persbericht van DX.exchange zijn ze een door de EU geregelde uitwisseling op basis van Nasdaq a Matching Engine Technology.

DX lanceert op 7 januari een nieuwe Nasdaq crypto-exchange op basis van technologie en overbrugt de kloof tussen cryptocurrencies en aandelen uit de echte wereld met zijn Crypto & tokenized digital stocks-platform. In eerste instantie worden er tokens uitgegeven die gekoppeld zijn aan oa aandelen van Google (AlphaBet), Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Tesla, Netflix en Intel.

Handelen op DX Exchange

Volgens de CEO van Dx.Exchange, Daniel Skowronski heeft het handelen op Dx.Exchange redelijk wat voordelen: “Door aandelen van een aantal van de grootste beursgenoteerde bedrijven zoals Google, Amazon, Facebook en meer te ontsluiten, opent DX een onaangesproken deel van de  markt voor miljoenen oude en nieuwe handelaren over de hele wereld die de tussenhandel uitschakelen. Dx.exchange gebruikt Ethereum en ERC-20 om de aandelen te laten zien waarvan ze beweren dat deze door de fysieke activa 1: 1 zullen worden ondersteund. Het bedrijf zegt dat ze dezelfde service bieden als Stablecoins zoals USDT (Tether).”

Het handelen op Dx.Exchange is gratis tot een volume van $50.000. Wel is er een maandelijkse abonnementsfee van $10, mits betaald in DXCash, anders is deze $20. Amerikaanse klanten zullen we nog even moeten wachten op toegang tot Dx.Exchange. Skowronski verwacht dat in de loop van 2019 ook in de VS handel mogelijk is. Daarvoor moet nog wel het gehele SEC goedkeuringsproces doorlopen worden.

De crypto-community praat al ruim een ​​jaar over tokenizing-assets zonder al te veel vooruitgang, dus als dit lukt zal de impact enorm zijn. Tokenizing securities is de eerste echte use case waarbij crypto 24 uur per dag, 7 dagen per week botst met de echte wereld. Het is moeilijk in te schatten hoe groot de markt voor ‘tokenized’ aandelen zal zijn. Sommigen zeggen dat het verhandelen van aandelen via de blockchain niet veel impact zal hebben op de grote beursnoteringen en anderen nemen een afwachtende houding aan. We gaan het zien of Dx.Exchange hiermee iets moois in handen heeft.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner