Nieuws

Vijf manieren om geld te verdienen met cryptocurrency

Trading tips

Met handelen in cryptocurrency valt veel geld te verdienen. Er zijn vele miljonairs bijgekomen afgelopen jaren, maar dat zijn er minder dan de mensen die hier geen geld mee hebben verdiend. In 2018 hebben veel mensen gehodled (hodl) en is er veel winst verdampt. Maar het is nog maar het begin van de crypto en blockchain revolutie en zijn er nog genoeg kansen om geld te verdienen.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins enzovoort) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

1. Handelen oftewel traden

De meest bekende en voor de hand liggende optie om geld te verdienen met crypto is het kopen en handelen in crypto. Een ander woord hiervoor is ook wel traden of crypto trading. Je koopt coins waarvan jij denkt dat ze in waarde gaan stijgen. Dit kan zijn omdat er een gerucht is, er een use-case is of je hebt er een TA of FA op los gelaten. De cryptocurrency markt is uiterst volatiel en daarom ook zeer risicovol. Je kunt in korte tijd een groot deel van je inleg verliezen, zo niet alles kwijtraken.

Daartegenover staan echter grote winsten. Kijk bijvoorbeeld naar de bull markt van 2017. Toen waren er cryptomunten zoals Ripple (XRP) die met meer dan 500 x over de kop gingen!

Lees je goed in over de coins, zoals bijvoorbeeld Euno of Vites.

Willen beginnen met traden en je weet niet hoe? Lees daarover hier meer. Voor 10 euro kan je al traden in crypto.

2. Investeren long term

Je kan er ook voor kiezen om te investeren in crypto voor de lange termijn. Bitcoin is de meest bekende, maar er zijn nog genoeg bekende coins met potentie zoals NEO, Ethereum, Ripple of Cardano. Hierover is hier meer informatie te vinden.

Het is natuurlijk onmogelijk om te voorspellen wat de prijs van deze cryptomunten over een paar jaar zal zijn. Het risico is hoger dan bij de gewone beurs, maar de winsten kunnen ook flink hoger zijn. Mogelijk is nu investeren in crypto is te vergelijken met investeren in het internet in 1996. We weten het niet.

Als jij ook besluit dat je graag in cryptocurrency wilt investeren, kunnen wij je geen advies geven. Maar we hebben wel wat algemene tips, die we je in ieder geval mee willen geven.

Tip 1: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle kansen en risico’s die cryptocurrency met zich meebrengt. Jij bent dus zelf verantwoordelijk.

Tip 2: Investeer alleen geld dat je een tijdje kunt missen, net zoals bij beleggen. Als jij je geld op korte termijn nodig denkt te hebben, is dit geen goede investering voor jou. Er is immers nog veel onbekend omtrent cryptocurrency

3. Mining

De volgende manier om geld te verdienen met cryptocurency is mining. Mining is een proces waarin snelle computers transacties verifiëren en vastleggen in de blockchain. De computers kunnen beloningen verdienen door een ingewikkelde rekensom op te lossen.

Bitcoin en ETH mining was lange tijd winstgevend, maar met de koers van nu valt er weinig winst te behalen. De eerste miners van Bitcoin en Ethereum zijn nu waarschijnlijk multimiljonairs.

In Nederland zijn de stroomkosten erg hoog, waardoor het lastig is om winstgevend te minen, ook omdat niemand weet wat de koersen gaan doen. Altcoin mining kan echter wel nog geld opleveren voor de kleinschalige miner. Met een paar duizend euro heb je al een mining rig. Wel moet je ervoor zorgen dat je de goede coins mined.

De realiteit is dus dat momenteel het minen veel elektriciteit in beslag neemt en dus erg duur is. Tenzij je goedkope elektriciteit kunt krijgen, is het minen het gewoon niet waard. In landen als Ijsland is de stroom wel goedkoper, maar dan moet je je al snel aansluiten bij een mining pool. Zelfs dan is het waarschijnlijk het beste voor nieuwkomers om het minen te laten voor wat het is.

4. Masternodes

De term masternode komt steeds vaker voor in de crypto wereld. Elke computer die verbonden is met het blockchain netwerk en daarmee interacteert, heet een node. Dit kunnen miners, wallets of masternodes zijn. Net als miners en wallets, houden masternodes een volledige kopie van de blockchain bij, en wisselen blokken met transacties uit met andere nodes in het netwerk. De masternodes zorgen er dus voor dat een blockchain veel meer wordt dan alleen een grootboek voor transacties. Het verschilt per cryptocurrency welke functies de masternodes faciliteren, afhankelijk welke functionaliteit er is geïmplementeerd. Voor een cryptocurrency is het dus van toegevoegde waarde dat er veel masternodes online zijn. Dit is de reden waarom de eigenaren van worden beloond.
De reden dat velen een masternode draaien is dan ook als investering. Hierin investeren kan zorgen voor een leuk passief inkomen. Daarnaast is het natuurlijk tof om de cryptocurrency waar je in gelooft te steunen door het draaien van een masternode.

5. ICO’s en STO’s

initial coin offering (ICO) is een veel gebruikte term voor crowdfunding projecten binnen de blockchain industrie en is de afkorting voor Initial Coin Offering. Sinds 2013 worden ICO’s regelmatig gebruikt als een manier om geld op te halen voor de ontwikkeling van een project en de bijbehorende cryptocurrency die gebruikt zal worden binnen dit project. Het is niet meer zo simpel om mensen te overtuigen van hun kracht. In Q4 van 2017, toen mensen flink in de plus zaten, kon men wat makkelijker geld vrij maken om te investeren in een nieuw project. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Je moet echt met een goed onderbouwd plan komen om via deze zogeheten crowdfunding fondsen binnen te halen.

Security Token Offerings (STO’s) zijn aandelen in een organisatie of het recht op een deel van de winst. Als een bedrijf een STO uitvoert, is het een soort beursgang op de blockchain. In tegenstelling tot Initial Coin Offerings (ICO’s) zijn STO’s gebonden aan zeer strikte regels. De Wet financieel toezicht (Wft) is hierbij namelijk van toepassing. Bedrijven en/of personen die een STO willen uitvoeren, moeten dit doen in samenspraak met de financiële autoriteiten. Dit maken STO’s een interessant alternatief boven traditionele ICO’s.

Internal Exchange Offerings (IEO’s) Een Internal Exchange Offering (IEO) is een uitgifte van coins van een blockchain project. Bij Initial Coin Offerings (ICO) vond deze uitgifte plaats op het platform van het blockchain project zelf. Bij een IEO vindt de uitgifte plaats op een cryptocurrency exchange.   

Zoals al gezegd. Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen.

 

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.