Nieuws

Vraag naar blockchain personeel stijgt

Cryptomunten zijn uit de huidige samenleving bijna niet meer weg te denken. De eerste crypto miljonairs bestaan al en mensen geven hun baan op om te traden. Ook komen er meer en meer meer bedrijven en zelfstandigen die zich richten op een dienstverlening richting de blockchain en cryptocurrency. Het aanbod van banen in de cryptocurrency-industrie is vorig jaar verviervoudigd. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed.

Vraag naar blockchain personeel stijgt

Voor het onderzoek maakte Indeed gebruik van de eigen database en analyseerde het bedrijf het totale groeipercentage van vacatures in de crypto-industrie, waarin de term ‘blockchain’ voorkwam. Daarnaast keek Indeed op basis van dezelfde zoekterm naar het totale groeipercentage van zoekopdrachten binnen deze industrie.

Blockchain developers het meest gewild

Van de meest gevraagde functietitels in de crypto-industrie staat ‘blockchain developer’ op nummer 1. Verder staan ook ‘senior consultant payments & blockchain’ en ‘solution architect met blockchain-focus’ hoog in de top 10. De groei van het aantal banen en de toegenomen hoeveelheid zoekopdrachten in de crypto-industrie impliceren dat steeds meer mensen zich met de industrie bezighouden en zich hierin specialiseren. De blockchain in die vacaturetitels ligt aan de basis van de virtuele munt bitcoin, maar volgens aanhangers kan de technologie veel breder worden ingezet. Daarnaast betekent dit ook dat de kans op een mismatch met deze banen steeds kleiner wordt, oftewel: steeds meer kandidaten sluiten aan op het gezochte profiel.   Het aantal werkzoekenden met een ’bitcoin profiel’ stijgt bijna net zo hard als het aantal banen in de sector. Daardoor staan de vacatures niet lang open. Volgens Sander Poos, landenmanager bij Indeed, zijn de bitcoin vacatures „over het algemeen moeilijker te vervullen”. In welke valuta werkgevers hun blockchain experts uitbetalen, kan Indeed niet zeggen. Ook bedrijven zien dat en gaan hierin mee. Daarom investeren er steeds meer in personeel en vaardigheden om nieuwe toepassingen voor blockchain te ontwikkelen. Hoewel het aantal vacatures en zoekopdrachten dat met cryptocurrency te maken heeft, nog relatief klein is, laat de data van Indeed zien dat bedrijven steeds meer op zoek zijn naar experts op dit gebied. En werkzoekenden spelen hier snel op in.”

Financieren

Nieuwe functies in de crypto-industrie zijn niet het enige dat deze technologie met zich meebrengt. Je kunt sinds kort ook een werkplek of kantoor huren met cryptovaluta als betaalmiddel. Het is mogelijk bij community co-working space Merkspace in Amsterdam. Met de introductie van dit betaalmiddel wil het Israëlische bedrijf innovatie stimuleren en onderdeel worden van de blockchain revolutie. Merkspace-founder Sapir Shpigel: ,,We staan aan het begin van een technologische revolutie. Als community die voor een groot deel bestaat uit tech-startups, kunnen wij niet achterblijven.”  Merkspace accepteert niet alleen de bekendste cryptovaluta Bitcoin, maar ook Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin en Ripple.

Beschikbaar stellen

Naast een werkplek biedt het concept business development support aan de start- en scale-ups in haar community. Met de introductie van cryptovaluta als betaalmiddel wil Merkspace alle mogelijke betaalmethodes beschikbaar stellen aan haar members. Tegelijkertijd biedt het deze grote groep startups, die middels ICO’s in bezit zijn gekomen van cryptovaluta, een manier om dit geld te besteden.   

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.