Waar bent u naar op zoek?

Wat is jouw exit strategie voor Bitcoin?

Welkom bij de million dollar question, wat is het beste moment om uit de markten te stappen en winst te nemen op cryptocurrency? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt in onze community, en iets waar ik (Marco) de afgelopen weken ook veel over heb nagedacht, nu Bitcoin van $64.000 naar $42.000 is gezakt. Laten we samen de opties doornemen.

Laten we samen eens kijken naar mijn strategie en gedachten. Ik hoop dat deze post je in staat stelt om je eigen strategie te bedenken, waar we je graag meer over leren in onze Telegram community!

Wat is een exit-strategie?

Ten eerste, wat is een exit-strategie? Samengevat is een exit-strategie een plan om je posities te verkopen en winst te nemen op je beleggingen. Dit plan wordt meestal opgesteld voordat je je geld belegt, maar als je er nog geen hebt, stel ik voor dat je dit plan doordenkt en voor jezelf een doel bepaalt.

Waarom heb je een exit-strategie nodig?

Een exit-strategie is nodig omdat je daarmee je initiële investering en eventuele winst eruit haalt. Het hebben van een exit-strategie geeft je mentale rust, en is een belangrijk onderdeel van je risico management strategie.

Samengevat omvat een risico management strategie, het vooraf bepalen van take-profit en stop-loss targets voor je cryptocurrency posities. Hierdoor heb je minder last van FOMO (Fear-Of-Missing-Out) en handel je minder op basis van emoties. In plaats hiervan handel je op basis van rationele gedachten, wat je investering vaker ten goede zal komen.

Het stelt je in staat om deze winsten te gebruiken, te herinvesteren in andere markten, of om lager cryptocurrency bij te kopen tijdens maanden waarin de markt daalt. Zo kun je een nieuw portfolio opbouwen.

Wat is mijn exit-strategie?

Dat gezegd hebbende, wat is mijn exit-strategie? Zoals ik al zei, is dit iets waar ik al weken over nadenk en ik schrijf dit stuk, om je in staat te stellen mijn denkproces te volgen en de opties die ik tot dusver heb uitgestippeld, om winst te nemen aan het (hopelijk) einde van deze bull-run.

Hier zijn een aantal van die strategieën:

 • Ik schrijf al maanden over BTC.D, en heb in april een duidelijk plan geschetst, met als doel 39% BTC.D tegen de maand juli. Eén maand later zijn we daar echter al. Dat betekent dat de BTC Dominance momenteel op het dieptepunt van 2018 staat, wat een redelijk ‘enge’ situatie is.

  Daarom heb ik de volgende strategie toegepast: Ik heb de meeste van mijn lange termijn holdings omgezet naar BTC. Ik hou de BTC echter niet vast, maar streef ernaar om altijd liquide te zijn en in plaats van ze vast te houden, gebruik ik de BTC om altcoins te traden met een duidelijk plan (stop-loss & take-profit op voorhand bepaald). Dit stelt me in staat om wendbaarder en meer gediversifieerd te zijn, in plaats van alles op één paard te wedden.

 • In het afgelopen jaar heb ik mijn doelen gedeeld: $8.600 voor ETH en $100.000 voor BTC tegen deze zomer. Zodra één van deze doelen bereikt is, of als BTC 42.000 dollar zou breken, zet ik 50% van mijn portefeuille om in USDC (tijdelijk). De andere 50% zal ik blijven verhandelen.
 • Momenteel is het niet interessant om een huis of aandelen te kopen, aangezien de markten torenhoog staan. Daarom beschouw ik cryptocurrency als de beste investeringskeuze van in ieder geval mijn generatie (ik ben 23 jaar). Daarmee rekening houdend, diversifieer ik de beschikbare USDC over verschillende DeFi platforms & blockchain real estate platforms.

  Hiervoor ben ik van plan om meer onderzoek te doen naar verschillende DeFi platforms, de opbrengst die ze bieden en hoe veilig deze werkelijk zijn. Ook met een duidelijke exit/diversificatie strategie in het achterhoofd.

  Dit stelt me in staat om liquide te zijn, aangezien ik de USDC op elk gewenst moment kan opnemen en ze terug in de markt kan injecteren. Het stelt me in staat om rente te genereren, die ik niet op de bank zal krijgen. En volgens mij is het de risico’s waard, want ik geloof niet dat aandelen het waard zijn om in te beleggen op dit moment.

Wat is mijn strategie voor herinvesteren?

Naast een exit-strategie is het ook belangrijk te weten wat je met je geld gaat doen nadat je het uit de markt hebt gehaald.

Ik heb het grootste deel van mijn strategie hierboven uitgelegd. Behalve mijn plannen om de 50% van de portefeuille (USDC) terug in crypto te injecteren.

In een echte bearmarkt verwacht ik dat de Bitcoin bodem rond de $29.000-30.000 zal liggen.

Daarom heb ik de volgende doelstellingen vastgesteld voor de 50% van mijn portefeuille:

 • $38.000 – injecteer 20% van beschikbare USDC
 • $32.000 – injecteer 40% van beschikbare USDC
 • $29.500 – injecteer 20% van beschikbare USDC
 • $22.500 – injecteer 20% van beschikbare USDC (of op $42.500 na een succesvolle uitbraak)

De gemiddelde inkoopprijs zou zijn: $30.800 per BTC. Dat is de algemene bodem die ik in gedachten heb. In plaats van de bodem te timen, pas ik liever een dollar-kostengemiddelde strategie (DCA) toe om de koopkansen niet volledig te missen.

Conclusie

Ik ben niet per se van plan om uit de markt te stappen, omdat ik geloof dat Bitcoin en andere cryptocurrency de beste investeringskansen bieden voor mijn generatie, in vergelijking met vastgoed en aandelen.

In plaats van posities op middellange/lange termijn aan te houden, ben ik van plan meer te handelen met vooraf bepaalde stop-loss en take-profit targets, om mijn risico’s te beheren en een grote waardedaling van mijn portfolio te voorkomen.

Cash is king. In een echte bearmarkt zou ik graag cash hebben om de totale Bitcoin-waarde van mijn portfolio verder te verhogen. Terwijl ik wacht tot de lagere doelen bereikt zijn, zal ik gebruik maken van DeFi-mogelijkheden om passief inkomen te genereren.

Ik doe momenteel onderzoek naar verschillende DeFi-platforms en houd hun aangeboden rendementen bij, om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over welke platforms ik zal gebruiken.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner