Technische Analyse

Bitcoin op weg naar een nieuwe all-time high

Technische analyse bitcoin

Korte termijn Technische Analyse Bitcoin: 4-uurs grafiek

In de laatste technische analyse hebben we geconcludeerd dat Bitcoin op zoek moest naar een nieuwe bodem. De grafiek maakte het ons lastig, want op korte termijn werden enkele steunniveaus gebroken en zakte de koers onder de 200-daags voortschrijdende gemiddelde (rode lijn). Nou is dat geen drama op de 4-uurs grafiek, maar wel even een signaal om alert te worden. Echter was de daling onder dit gemiddelde van korte duur en is de 200EMA zelf ook nooit echt gaan dalen. Met behulp van de lange termijn daggrafiek concludeerde we op 25 maart dan ook het volgende:

Waarom blijven we positief over Bitcoin?

Dat heeft onder andere te maken met de 55EMA indicator op de daggrafiek. In een bull markt blijft de koers altijd boven dit exponentieel gewogen gemiddelde. Momenteel zakken we richting deze lijn, maar historisch gezien biedt dat juist een koopkans. Indien we er onder sluiten dan wordt het een ander verhaal.

En inderdaad, achteraf was de terugval naar deze lijn het ideale koopmoment. 

Technische verbeteringen

Op korte termijn zijn er sindsdien wat technische verbeteringen opgetreden. Eerst was er een groot dalend trendkanaal zichtbaar, waar de koers nu is uitgebroken. 

Het weerstandsniveau rond de $56.500 – $57.200 werd op 29 maart krachtig doorbroken waarmee we konden spreken van een technische uitbraak.

De weerstand rond de $60.000 was even te zwaar en zorgde voor een gezonde terugval. Tjdens deze terugval is de Bitcoin opgevangen door de voormalige weerstandszone die nu als steun fungeerde. Een hogere bodem lijkt te zijn gezet en ten tijde van schrijven veert de koers flink op.

Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat de $60k wordt doorbroken en we meteen doorschieten naar de all-time high op $62k. Mijn voorlopige eerste korte termijn koersdoel berekend aan de hand van de fibonacci indicator, ligt echter rond de $65000 met een mogelijke overshoot tot circa $66k. Daar komen we de stijgende weerstandslijn tegen. Een terugval en slot onder de steun op $56.5k zal het positieve technische plaatje teniet doen. 

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Justin Blekemolen

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.