Technische Analyse

Technische verbeteringen bij Bitcoin: eerste koersdoel ligt op $62.000

Technische analyse bitcoin

Korte termijn Technische Analyse Bitcoin: 4-uurs grafiek

Ruim twee weken geleden zijn we op deze plek iets te enthousiast geweest en door de uitbraak en nieuwe all-time high op het verkeerde been gezet.

De hogere toppen en hogere bodems bleken toch een rising wedge formatie te hebben gevormd, zoals zichtbaar op de grafiek. Dit patroon is veelal bearish en de koers brak dan ook naar onderen uit en zorgde voor een flinke correctie. Na enkele dagen van consolidatie volgde opnieuw een flinke daling. 

In de nacht van 25 op 26 april zagen we echter iets heel bullish gebeuren. Eerst leek de koers namelijk opnieuw naar onderen te duiken, maar al snel volgde een dynamisch herstel waarbij de neerwaartse uitbraak werd geneutraliseerd. Deze failure is doorgaans een sterk teken en we hebben daarna ook gezien hoe de bitcoin koers zich juist in tegenovergestelde beweging is gaan bewegen. 

Ook de positieve divergentie op de 4-uurs grafiek is vrijwel altijd een indicatie van een bodem. Het herstel was erg krachtig en de bulls zijn blijkbaar nog lang niet uitgeraasd. 

Head and shoulders: koersdoel – $62.000

Inmiddels hebben we ook een omgekeerd hoofd&schouder patroon op de grafiek gekregen. De uitbraak heeft al plaatsgevonden en momenteel zien we een kleine pullback. Het koersdoel van dit patroon ligt op circa $62.000. Hier ligt ook de 1.618 fibonacci extentie. 

Het technische beeld op korte termijn blijft positief zolang het patroon van hogere toppen en bodems intact blijft. De laatste hogere bodem ligt momenteel rond $52.350, maar de potentiele hogere bodem wordt nu rond $56.100 gevormd.

Ons tweede koersdoel ligt op de 2.618 fibonacci extension rond $68.000.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Justin Blekemolen

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.