Technische Analyse

Bitcoin op zoek naar een nieuwe bodem

Technische analyse bitcoin

Korte termijn Technische Analyse Bitcoin: 4-uurs grafiek

Sinds de analyse van vorige week is de bitcoin grafiek enorm verslechterd. In de technische analyse van vorige week waren we erg positief en hebben we mogelijk te weinig oog gehad voor het alternatieve scenario. Vandaag bespreken we de mogelijke scenario’s en op welke steun en weerstanden je moet letten.

Nadat de uitbraak boven de weerstand op $58.000 werd teruggegeven konden we spreken van een valse uitbraak, ook wel failure genoemd. Hierna heeft zich een driehoekspatroon ontwikkeld op de grafiek van bitcoin die op maandag neerwaartse is uitgebroken. In de dagen erna zagen we wel een herstel optreden, maar deze ketste af op de 55EMA(blauwe lijn).

Vandaag en gisteren is de bitcoin koers verder gecorrigeerd en is daarmee het koersdoel van de driehoek bereikt. Daarbij zakten we na een flinke stabilisatie eveneens onder een belangrijke demand(steun) zone rond de $52.000.

De huidige verkoopdruk is op korte termijn vervelend, maar brengt nog niet direct het lange termijn plaatje in gevaar. Wel moet Bitcoin nu snel op zoek naar een bodem om lagere koersen te voorkomen. Eerste steun ligt rond $49400 en daaronder komt de $47.000 regio in zicht. Om van een technische verbetering te spreken moet Bitcoin weer boven de voormalige koersbodems rond $53.500 breken. Echt heel positief worden we pas bij een slot boven de laatste top op $57.2000 (top van 24 maart). 

 

Lange termijn Technische Analyse Bitcoin: daggrafiek

Waarom blijven we positief over Bitcoin?

Dat heeft onder andere te maken met de 55EMA indicator op de daggrafiek. In een bull markt blijft de koers altijd boven deze exponentieel gewogen gemiddelde. Momenteel zakken we richting deze lijn, maar historisch gezien biedt dat juist een koopkans. Indien we er onder sluiten dan wordt het een ander verhaal.

Ook ligt de laatst bevestigde bodem rond de $43.000. Alles wat zich daarboven afspeelt kan nog steeds een hogere bodem worden op de daggrafiek. Een doorbraak daaronder zal mogelijk wel het einde van een bull markt kunnen betekenen. 

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Justin Blekemolen

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.