Technische Analyse

Technische analyse Bitcoin | Bitcoin breekt uit, waar gaat de koers nu heen?

Technische analyse bitcoin

Korte termijn Technische Analyse Bitcoin: 4-uurs grafiek

In de technische analyse van vorige week hebben we een koersdoel van $61.000 meegegeven. Dit koersdoel was gebaseerd op de ascending triangle en is inmiddels bereikt. Hoog tijd voor een update.

Met de uitbraak boven de $58.352 heeft Bitcoin wederom een nieuwe all-time high weten te vormen. Voor het eerst is Bitcoin boven de $60.000 gebroken en de vraag is nu; hoeveel verder gaan we?

Momenteel zien we een kleine terugval en ik verwacht dat de voormalige weerstand nu voor steun zal zorgen. De Bitcoin zal dus ergens rond de 58/59k een hogere bodem moeten gaan vormen. Als de koers hieronder sluit dan neemt de kracht iets af, maar is er nog geen man over boord. De stijgende trend blijft ook dan namelijk intact.

Koersdoelen:

Aangezien we ons in uncharted territory bevinden moeten we koersdoelen gaan berekenen aan de hand van patronen en/of indicatoren.

Een vrij eenvoudige te berekenen koersdoel krijgen we als we de range van pakweg $43.000 tot $58.000 opmeten. Deze range van pakweg $15.000 tellen we simpelweg op bij het uitbraakniveau en dan krijgen we een berekend koersdoel van circa $73.000.

Met behulp van de fibonacci retracement indicator meten we de gehele beweging van $43.000 tot en met $58.352 nog eens op en kijken dan naar de extensies op 1.618 en 2.618. Deze fibonacci niveaus liggen op circa $67.700 en $83.000.

In de weg naar boven letten we dus op twee dingen. Ten eerste beoordelen we continue objectief of de stijgende trend nog intact is. Daarvoor willen we een patroon van steeds hogere toppen en bodems blijven zien. Voorlopig ligt de laatste bodem rond $55.000 en zolang we daarboven blijven oogt het beeld uiterst positief. De verwachting is echter dat er rond 58/59k een nieuwe hogere bodem komt te liggen. De doorbraak boven de recente all-time high op $61.844 zal de hogere bodem bevestigen.

Verder letten we dus op verkoopdruk op de hierboven besproken niveaus, te weten; $67.700 – $73.000 – $83.000

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Justin Blekemolen

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.