Trezor is een goede wallet waarmee je cryptocurrency kunt opslaan. Wij hebben een Trezor handleiding voor je geschreven. Leer op deze pagina in 5 stappen hoe je op verschillende wijze een Trezor wallet kunt aanmaken.

Trezor handleiding Nederlands

Trezor is een hardware wallet waar je allelei verschillende cryptocurrency op kunt slaan. Dit is een ´Cold storage´ wallet. Dit wil zeggen dat het een apparaat is dat je in de hand vast kunt houden. (hardware)

De officiële Trezor hardware wallet bestellen, klik hier!

Klaarmaken voor gebruik

Verbind je Trezor door middel van een USB kabel met een computer of laptop. Het is ook mogelijk om hem te verbinden met een Android apparaat. Je hebt dan wel een USB-OTG koppelstuk nodig.
Je kunt de Trezor wallet op verschillende manieren instellen.

Opslagmogelijkheden Trezor

  1. De Trezor Chrome extensie voor gebruik van de Google Chrome browser, dit is wel aanbevolen.
  2. Of via de Trezor Manager op Android apparaten zoals telefoon of tablet.

Trezor Chrome Extensie

Je heb de Trezor Chrome extensie nodig om te communiceren met je wallet, deze kun je vinden op de Trezor wallet website. Op deze pagina vind je een groen knop met “Extensie installeren.
Je kunt de Trezor Extensie ook gebruiken op een Linux of Chromebook, hier zijn een paar extra stappen voor nodig tijdens de installatie. Deze stappen worden HIER in een Engelstalige beschrijving uitlegt.
http://doc.satoshilabs.com/trezor-user/settingupchromeonlinux.html (hoort bij “hier”(boven))

Trezor manager voor Android

Download de Trezor manager van de Google Play store
https://play.google.com/store/apps/details?id=io.trezor.app (google play store hierboven)

Let op: Hiervoor heb je een USB-OTG verloopstuk nodig.

1. Firmware updaten

Open de Trezor wallet pagina (met de inmiddels geïnstalleerde Chrome extensie). We gebruiken hier de wallet pagina als voorbeeld maar op de Android app is de verdere installatie zo goed als gelijk.
Als je de wallet pagina (of app) opent dan krijg je de vraag of je de meest recente firmware wil installeren.
Op de computer bevestig je de installatie van de nieuwe Trezor firmware. Koppel de Trezor los en verbind hem opnieuw met de computer.

“Je geld opslaan doe je veilig. Sla daarom je gegevens altijd veilig op.”

2. Geef het apparaat een label

Nadat de Trezor opnieuw is verbonden geef je het apparaat een label. Als je meerder Trezor wallets hebt is dit een makkelijke manier om ze uit elkaar te houden in de wallet software.

Trezor handleiding dashboard eigen omgeving

3 Het kiezen en invoeren van je pincode

Je kunt de Trezor hardware wallet veilig met elke computer gebruiken. De Trezor gebruikt een unieke methode voor het invoeren van de pincode om de veiligheid te garanderen.

Op dit scherm zit achter elk punt een knop met een nummer. Deze nummers zijn niet zichtbaar op het scherm van de pc of Android voor de veiligheid, deze zie je wel op je Trezor zelf.

Elke keer dat je jouw wachtwoord invult is de volgorde van de nummers anders. Met deze methode voorkomt de hardware wallet dat hackers niet achter je pincode komen doormiddel van de ingedrukte knoppen op je pc of Android.

Kies nu een pincode door te kijken naar de nummers op je Trezor en de daarmee corresponderende knoppen op jouw PC of Android apparaat in te drukken. Vul ter bevestiging nu je pincode nogmaals in. Let op: de posities van de cijfers zijn nu veranderd.

4. Het noteren van je recovery seed

Het noteren van je recovery seed. Met deze lijst met woorden kun je de toegang tot jouw wallet herstellen zodra je de hardware wallet verliest of als hij defect raakt. Iedereen kan toegang krijgen tot je wallet met deze lijst, het is dus van groot belang dat je hem op een goede veilig plaats bewaard. Denk hierbij aan waterschade, brand en zorg dat je meerdere exemplaren hebt. De eerder aangemaakte pincode heb je niet nodig bij het herstellen van de wallet met de seed, hij kan je dus ook niet beschermen als je recovery seed in handen van een ander valt.

Pak de recovery seed van de Trezor erbij en schrijf zeer nauwkeurig alle woorden op die op het scherm van de wallet verschijnen. Door op de rechterknop op de Trezor te klikken ga je steeds verder gaan naar het volgende woord.

Nadat je alle 24 woorden ingevuld hebt op het kaartje zullen alle woorden nogmaals verschijnen op de Trezor. Controleer deze woorden goed, op deze manier weet je zeker dat je geen fouten hebt gemaakt bij het opschrijven van jouw recovery seed.

Nogmaals, de recovery seed geeft volledige toegang tot jouw wallet en is daarmee ook jouw backup. Indien je deze niet goed bewaard of niet goed hebt ingevuld gaan jouw munten voor eeuwig verloren in het geval van het verlies of defect van jouw Trezor.

5. De Trezor is nu klaar voor gebruik

Gefeliciteerd! Jouw apparaat is nu klaar voor gebruik. Mocht je de installatie via Google Chrome hebben gedaan dan zie je nu de onderstaande afbeelding op jouw scherm.

Bestel nu je Trezor Hardware wallet met 10% korting!

Trezor handleiding dashboard eigen omgeving
roelof CryptoBieb

Door Roelof Burghoorn