Op deze pagina vertellen we je verschillende dingen over online wallets. Wat zijn online wallets en welke is fijn om te gebruiken?

Wat is een Online wallet?

Een online wallet is voor mensen zonder al te veel kennis van Blockchain, cryptocurrencies en wallets een makkelijke manier om Bitcoins en Altcoins te verhandelen en te bewaren.

Je kunt zo altijd en overal bij je cryptocurrencies, dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke eigenschap van een online wallet. Het gebruiksgemak van een online cryptocurrency wallet is erg hoog omdat je niks hoeft te installeren. Vaak kunnen er ook veel verschillende cryptocurrencies op worden bewaard en kun je ze beheren door middel van een gebruiksvriendelijk dashboard.

Een online wallet wordt door een derde partij aangeboden op een cryptocurrency platform.
Je registreert je op de website van de aanbieder en krijgt hier een online bankrekening voor één of meerder cryptocurrencies. Je kunt ten alle tijden inloggen via je browser of de mobiele app van het platform.
Afhankelijk of het een online wallet op een exchange is kun je ook direct vanuit je wallet cryptogeld kopen of verkopen.

Omdat je cryptocurrencies bij een online wallet staan opgeslagen bij een derde partij is het belangrijk dat je een betrouwbare wallet aanbieder kiest. De wallet aanbieder moet voldoende maatregelingen treffen om de veiligheid van het platform te waarborgen zodat je niet gehackt wordt. Ook moet je erop kunnen vertrouwen dat deze derde partij er niet vandoor gaat met je geld.

“Een online wallet is voor mensen zonder al te veel kennis van Blockchain, cryptocurrency’s en wallets een makkelijke manier om Bitcoins en Altcoins te verhandelen en te bewaren.”

Voorbeelden van online wallets

Een online wallet aanmaken is gratis en snel gebeurd. Er zijn veel verschillende online wallets waar je gebruik van kan maken. Onderstaand worden drie voorbeelden gegeven van online wallets:

  • Coinbase is een groot, gebruiksvriendelijk cryptocurrency platform met een  veilige online wallet. Hier kun je Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoincash op bewaren
  • MyEtherWallet (MEW) is de meest gebruikte online wallet voor tokens gelanceerd op de Ethereum blockchain. Deze tokens worden ERC20 tokens genoemd.
  • Metamask is in tegenstelling tot veel andere online wallets een browser extensie beschikbaar in Brave, Firefox, Google Chrome en opera. Metamask is een wallet die ERC20 tokens ondersteunt, oftewel alle tokens die op de ethereum blockchain zijn ontwikkeld.
roelof CryptoBieb

Door Roelof Burghoorn