Home Wallets Online wallets

Op deze pagina vertellen we je verschillende dingen over online wallets.

Wat zijn online wallets en welke is fijn om te gebruiken?

Online wallets

Een online wallet is voor mensen zonder al te veel kennis van Blockchain, cryptocurrency’s en wallets een makkelijke manier om Bitcoins en Altcoins te verhandelen en te bewaren.
Je kunt zo altijd en overal bij je cryptocurrency’s, dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke eigenschap van een online wallet. Het gebruiksgemak van een online cryptocurrency wallet is erg hoog omdat je niks hoeft te installeren. Vaak kunnen er ook veel verschillende cryptocurrency’s op worden bewaard en kun je ze beheren door middel van een gebruiksvriendelijk dashboard.

Een online wallet wordt door een derde partij aangeboden op een cryptocurrency platform.
Je registreert je op de website van de aanbieder en krijgt hier een online bankrekening voor één of meerder cryptocurrency’s. Je kunt ten alle tijden inloggen via je browser of de mobiele app van het platform.
Afhankelijk of het een online wallet op een exchange is kun je ook direct vanuit je wallet cryptogeld kopen of verkopen.

Omdat je cryptocurrency’s bij een online wallet staan opgeslagen bij een derde partij is het belangrijk dat je een betrouwbare wallet aanbieder kiest. De wallet aanbieder moet voldoende maatregelingen treffen om de veiligheid van het platform te waarborgen zodat je niet gehackt wordt. Ook moet je erop kunnen vertrouwen dat deze derde partij er niet vandoor gaat met je geld.

“Een online wallet is voor mensen zonder al te veel kennis van Blockchain, cryptocurrency’s en wallets een makkelijke manier om Bitcoins en Altcoins te verhandelen en te bewaren.”

Coinbase

Coinbase is een wat grotere, gebruiksvriendelijk cryptocurrency platform met een relatief veilige online wallet. Hier kun je Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoincash op bewaren (in de toekomst zullen ook ERC20 tokens van het Ethereum netwerk worden ondersteund). Qua extra beveiliging heeft Coinbase de mogelijkheid tot een 2-factor authenticatie inlog en een digitale kluis waardoor Coinbase niet de mogelijkheid heeft om aan je bezittingen te komen. Het dasboard is modern en in het Nederlands beschikbaar.
Een online wallet aanmaken is gratis en hierin kun je BTC, ETH, LTC, BCH beheren, deze zijn vanuit Coinbase ook direct te kopen. Bijkomstig voordeel is dat je voor elke 100 euro besteding 10 euro cadeau ontvangt.

roelof CryptoBieb

Door Roelof Burghoorn