In een vorig artikel hebben we het al gehad over wallets in zijn algemeen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op een specifieke soort wallets, namelijk software wallets. De onderwerpen die in dit artikel aan bod gaan komen zijn: Wat is een software wallet, welke soorten software wallets zijn er en wat zijn populaire software wallets?

Software wallets zijn wallets die je kan installeren op je computer of smartphone. Vervolgens kan je digitale valuta in die geïnstalleerde wallet worden bewaard. Een software wallet staat in contact met het internet, waardoor je in principe altijd en vanaf waar je maar wilt toegang hebt tot je cryptocurrencies.

Je zou zeggen dat dat heel gunstig is, maar tegelijkertijd brengt dat ook risico’s met zich mee. Over het algemeen zijn software wallets, echter behoorlijk veilig. De software wallet me je cryptocurrencies bevindt zich echter wel op je mobiel of desktop. Onthoud dus goed dat je cryptocurrencies zo veilig zijn als het apparaat waar ze op staan. Als je dus niet zorgvuldig met je mobiel of desktop om gaat bestaat er nog steeds een grote kans dat je coins en tokens buitgemaakt worden.

Welke software wallets zijn er?

Inmiddels is er gigantisch veel keus als het gaat om software wallets. Zo zijn er wallets die voor één specifieke cryptocurrency of specifiek voor cryptocurrencies op één bepaalde blockchain zijn ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is NEON voor Neo.

Echter zijn er ook veel wallets die cryptocurrencies van verschillende blockchains ondersteunen. Voorbeelden van multicurrency software wallets zijn onder andere Atomic Wallet, Trust Wallet, Exodus en Jaxx.

Wat zijn populaire software wallets?

In het bovenstaande kopje zijn al enkele voorbeelden van software wallets genoemd. Tussen deze groep staan ook al enkele zeer populaire wallets zoals Atomic Wallet, Exodus, NEON en Jaxx. Onderstaand zullen we deze wallets nader toelichten:

  • Atomic Wallet is nog een vrij nieuwe multicurrency wallet. Atomic wallet ondersteunt Bitcoin en nog ongeveer 300 andere coins en tokens. Atomic wallet is beschikbaar op zowel Mac, Linux als Windows. Atomic wallet is ook beschikbaar in de app en google play store.
  • Exodus is een andere zeer populaire multicurrency wallet. Exodus ondersteunt meer dan 95 verschillende coins en heeft zelfs een soort ingebouwde exchange functie waarmee je enkele van de grotere cryptocurrencies kunt verhandelen. Ook is exodus beschikbaar voor zowel desktop als mobiel.
  • NEON is de populairste wallet voor de Neo blockchain. De NEON-wallet is niet ontwikkeld door het team van Neo ontwikkelaars, maar is wel uitvoerig door ze getest. De NEON-wallet is beschikbaar voor zowel Windows, Mac als Linux.
  • Jaxx is net als Atomic wallet en exodus ook een multicurrency wallet. Jaxx ondersteunt Bitcoin en nog vele andere tokens. Jaxx is beschikbaar voor zowel desktop als mobiel en heeft net als Exodus een ingebouwde exchange optie waarmee je cryptocurrencies tegen elkaar kunt verhandelen. Jaxx is al voor zeer lange tijd één van de meest populaire multicurrency wallets.

Conclusie

Software wallets zijn een zeer goede optie voor het opslaan van je cryptocurrencies. Denk er wel aan dat het altijd het verstandigst is om niet al je eieren in hetzelfde mandje te stoppen. Je digitale valuta verspreiden over verschillende wallets is dus ten zeerste aan te raden.

Welke wallet je het beste kan gebruiken heeft met persoonlijke voorkeur te maken. Als het om gebruiksgemak gaat is het slim om voor een multicurrency wallet zoals Jax of Exodus te gaan.